Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Vianoce 2011 v Topoľčanoch - rozhovor s primátorom P. Balážom

Vianoce 2011 v Topoľčanoch - rozhovor s primátorom P. Balážom
Aké predvianočné podujatia ste pripravili tento rok pre svojich obyvateľov?
Už tradične sa snažíme spestriť a spríjemniť adventný čas obyvateľom nášho mesta. Je to obdobie, kedy viac myslíme na svoje rodiny, priateľov, ale i maličkosti, ktoré počas bežného roka ani nevnímame. Viac sa stretávame a rozprávame. Preto sme sa snažili vyplniť v tomto duchu skutočne celé predvianočné obdobie. Pripravili sme zaujímavé podujatia, či už kultúrne, spoločenské alebo športové a pre všetky vekové kategórie – od najmenších Topoľčancov až po našich seniorov. Predvianočnú atmosféru do nášho mesta prinesie Mikuláš, ktorý zároveň rozžiari vianočný stromček. Nebude chýbať živý Betlehem, podujatie Vianoce v ľudových tradíciách – ukážka toho, ako ich prežívali naši dedovia, domáca zabíjačka, primátorsky punč, koledovanie, vianočné koncerty, karneval, rozprávky, študentský ples, ale aj vianočný futbalový turnaj a benefičný turnaj v stolnom tenise. Lákadlom určite bude koncert Cigánskych diablov. Podrobný predvianočný a aj vianočný program bude zverejnený nielen na plagátoch, ale aj na internetovej stránke nášho mesta a všetkých už teraz srdečne pozývam.

A čo Silvester? Bude aj ohňostroj?
Oslavy Silvestra sa už tradične v Topoľčanoch začínajú ohňostrojom o 19,30 v areáli letného kúpaliska a to z toho dôvodu, aby si ho mohli pozrieť aj tí najmenší obyvatelia nášho mesta a nebude tomu inak ani v tomto roku. Následne bude pre našich obyvateľov a návštevníkov mesta pripravený zaujímavý kultúrny program, ktorý bude vrcholiť silvestrovským prípitkom a pokračovať silvestrovskou zábavou priamo v centre mesta.

Osobná otázka, pán primátor, ako si spomínate na Vianoce z detstva?
Na Vianoce som sa vždy veľmi tešil. Keďže nás bolo päť súrodencov málokedy sa stalo, že sme sa stretli všetci spolu s rodičmi a starými rodičmi. A práve na Vianoce sme boli pár dní celá rodina pohromade. Mamička pripravila slávnostnú večeru: oblátky s medom, kapustnicu, vysmážaného kapra, zemiakový šalát. Pred večerou sme sa všetci pomodlili Otčenáš... a po večeri sme si pozreli, čo nám Ježiško priniesol pod stromček. Potom sme všetci išli na polnočnú omšu. A to boli tie najkrajšie chvíle, aké som v detstve zažil.

Ako vnímate Vianoce vy osobne a ako ich najradšej trávite?
Dnes pri svojej funkcii mám aj počas Vianoc veľa povinností. Je veľa ľudí, ktorí nemôžu Vianoce stráviť v kruhu svojich blízkych, dôvody na to sú rôzne. Ja sa snažím v predvečer Vianoc spoločne s mojou manželkou pripraviť pre týchto ľudí slávnostnú vianočnú večeru a aspoň takouto formou im nahradiť na okamih to, čo im najviac chýba. Sú to vždy dojímavé momenty, ktoré sa mi hlboko a na dlhú dobu vpíšu do môjho vedomia. A aj vďaka týmto chvíľam sa na Vianoce vždy veľmi teším. Vianoce samozrejme prežívam následne v kruhu svojej rodiny. Snažíme sa dodržiavať tradície a maximálne si užiť pohodu, ktorá k týmto sviatkom patrí.

Ďakujeme Vám za rozhovor a želáme veľa ďalších úspechov.