ZDRAVÉ - bez cukru: Pšenové koláčiky
Suroviny:200 g pšeno
1 l vody
50 g sušený ryžový nápoj
100 g sušené marhule
citrónová kôra
soľ
vlašské orechy na ozdobu
Postup:
Pšeno zalejeme v hrnci vriacou vodou. Premiešame a vodu zlejeme. Toto opakujeme ešte dvakrát.
Odkvapkané pšeno zalejeme v hrnci litrom studenej vody, rozmiešame a dáme variť s trochou morskej soli. Necháme zovrieť a na miernom ohni pšeno varíme bez pokrievky asi 20–25 minút do mäkka, až kým sa voda nevyparí. Vodu už ďalej nedolievame. Do horúceho pšena zamiešame sušený ryžový nápoj a na drobno pokrájané marhule. Do cesta nastrúhame trochu kôry z dobre umytého citróna a necháme vychladnúť. Lyžicou formujeme kopčeky a kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Na vrchu ozdobíme polovicou vlašského orecha. Pečieme pri 175°C, skorej ich vysušujeme. Ak je rúra veľmi prehriata, mohli by sa kopčeky roztekať. Vtedy zmiernite teplotu a kopčeky opäť upravte lyžicou do pôvodného tvaru. Čas pečenia závisí od teploty, stačí 30–35 minút. Po upečení koláčiky necháme na plechu vychladnúť.
Sponzorované odkazy
Najviac...
75 dní, 3 hodín a 7 minút