Peter Parničan

člen orchestra Zlaté husle
Odpoveď: Áno
Áno. Napríklad po rokoch používania umelého stromčeka sme sa opäť vrátili k živému stromčeku, ktorý už len svojou vôňou vytvára vianočnú atmosféru, ktorú umocní vôňa medovníkov a vianočného pečiva, ku ktorým potom pribudne neodmysliteľná vôňa kapustnice a vyprážaného kapra. Sviatočnú večeru symbolicky začíname zazvonením zvončeka a koledami. Rovnako príbuzní, ktorí Štedrý deň trávia s nami, prichádzajú do domu s koledou a vianočným vinšom. No a na stole nikdy nechýbajú typické tradičné vianočné špeciality ako hriatô, oblátky s medom, cesnak, jablko, orechy, opekance a iné. Po večeri sa všetci presúvame k stromčeku, kde pri rozdávaní darčekov oči žiaria štastím najmä najmladším členom rodiny.
Najviac...
202 dní, 2 hodín a 30 minút