Jemné medové rezy
Suroviny:1 vajce
40 g margarínu
100 g práškového cukru
250 g hladkej múky
15 g medu
10 g jedlej sódy
Krém:
2 dl silnej kávy
2 dl mlieka
60 g hladkej múky
50 g masla
80 g práškového cukru
Postup:
Vajce, margarín, cukor a med miešame nad parou, kým sa všetko nerozpustí. Potom pridáme jedlú sódu, zamiešame, prelejeme do múky a na lopári, spracujeme na cesto, ktoré rozdelíme na tri časti. Každú časť rozvaľkáme na hrúbku asi 1/2 cm, dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
Krém:
Vývar zrnkovej kávy dáme variť. Do mlieka zamiešame hladkú múku, a keď vrie, prilejeme mlieko s rozhabarkovanou múkou a povaríme na hustú kašu. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a postupne pridávame vychladnutý krém.
Dobre premiešaným krémom plníme vychladnuté upečené plátky a necháme asi 2 hodiny stáť. Potom pokrájame a ocukrujeme.
Sponzorované odkazy
Najviac...
47 dní, 2 hodín a 45 minút