Vianočná kapustnica po Oravsky
Suroviny:1kg kyslej sudovej kapusty aj so šťavou, 2 l vody, 1-2 údené ryby ( v lete alebo v jeseni vyčistíme, nasolíme a dáme vyúdiť úplne do sucha pstruha alebo iné sladkovodné ryby a odložíme ich na túto príležitosť), 2 alebo viac domácich klobás, 2 hrste sušených húb, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ podľa potreby - samotná kapusta býva dosť slaná a slané sú aj údené ryby.
Postup:
Všetky suroviny dáme do hrnca a prikryté varíme do zmäknutia aby kapustnica zostala číra. Uvarenú klobásu a ryby vyberieme na podnos, osobitne uvaríme zemiaky a vodu z nich scedíme do kapustnice, bude chutnejšia. Kapustnicu podávame so zemiakmi prípadne kúskami klobásy. Ryby sa jedia zvlášť. Kapustnicu možno zjemniť smotanou.
Sponzorované odkazy
Najviac...
15 dní, 18 hodín a 46 minút