Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Vianočné hry

Vianočné hry
Vianoce sú obdobím radosti a rodinných stretnutí. Deti netrpezlivo čakajú na štedrý večer. Ponúkame vám niekoľko úžasných vianočných hier, ktorými si môžete spríjemniť vianočný čas a užiť si nezabudnuteľné chvíle.

Vianočné hry vám prinesú zábavu, pomôžu budovať rodinné vzťahy, rozvíjať kreativitu a tvorivosť a navodiť tú správnu vianočnú atmosféru.

Slepý snehuliak


Každý dostane papier a ceruzu. Úloha je jednoduchá, zo zatvorenými očami nakreslite snehuliaka. Nezabudnite na oči, nos, hrniec na hlave. Prajeme veľa zábavy

Hľadanie vianočného pokladu


Čo môže byť zábavnejšie ako hľadanie vianočného pokladu? Vezmite niekoľko vianočných ozdôb alebo sladkostí (napr. čokoládových mikulášov, salónky) a skryte ich. Potom nechajte deti, nech ich hľadajú. Kto ich nájde najviac vyhráva. Ak potrebujete zabaviť hrou viac detí, rozdeľte ich do skpín a môžu súťažiť v skupinách.

POZOR! Pri tejto hre hrozí, že deti nájdu aj ukryté vianočné darčeky. Preto hru hrajte v miestnosti, v ktorej darčeky nie sú, alebo, ak máte možnosť, zahrajte si ju na dvore.

Preteky snehových chumáčikov


Túto hru si môžu zahrať malé aj veľké deti. Potrebujete vatu, z ktorej natrháte chumáčiky a slamky. Na stole, prípadne na dlážke označte cieľ. Každé dieťa má vlastný chumáčik a slamku a cieľom je, dostať chumáčik do cieľa. Chumáčiky sa posúvajú len fúkaním cez slamku. Čí chumáčik prekročí cieľovú čiaru ako prvý, ten vyhráva.

Vysnívaj si vianočný príbeh


Táto hra je o predstavivosti a skrytých túžbach. Nepotrebujete na ňu žiadne pomôcky. Postupne sa pýtajte detí, kde by chceli stráviť Vianoce, čo by tam robili, s kým by tam chceli byť, aké darčeky by chceli, ak by si mohli vybrať čokoľvek na svete,...

Darčeková hora


Zoberte z detskej izby rôzne hračky, autíčka, krabice od lega, drevené kocky, plyšáky... každé dieťa má za úlohu postaviť z hračiek čo najvyšší kopec. Ak ho bude stavať pri stene, ľahko si budete môcť poznačiť, do akej výšky sa mu to podarilo. Hodnotiť môžete nielen výšku, ale aj počet hračiek, ktoré použilo. Deti môžu súťažiť po sebe.

Rozbaľovanie darčekov


Zabaľte niekoľko krabíc do baliaceho papiera. Potom deťom dajte na ruky kuchynské rukavice (tie, ktoré sa používajú na chytanie horúcich hrncov). Odštartujte ich. Vyhrá ten, komu sa darček podarí rozbaliť najskôr.

Cukríková promenáda


Zoberte si rôzne druhy cukríkov (stačí do desať kusov), ideálne, keď je každý cukrík zabalený v papierovom obale. Na každý z nich zospodnej strany napíšte centrofixou poradové číslo od 1. až po... koľko ich máte. Nechajte deti nech si zapamätajú čísla, potom cukríky otočte tak, aby čísla boli zospodu. Úlohou detí je usporiadať cukríky v správnom poradí od 1. až po posledný.

Vianočný kuriér


Určite doma nájdete niekoľko nepotrebných krabíc. Vytvorte v byte prekážkovú dráhu. Napríklad zo stoličiek, cez ktoré deti musia preliezť, alebo ísť pomedzi ne slalomom. Na štarte dieťa dostane jednu krabicu a musí ju čo najskôr doručiť adresátovi. V ďalšom kole dostane 2 krabice, potom tri,.. Vyhrá ten, komu sa podarí doručiť darčeky čo v najkratšom čase.

Vianočné stoličky


Potrebujete jeden darček (krabička zabalená v baliacom papieri). Posadajte si do kruhu. Jeden účastník bude púšťať vianočnú hudbu. Počas hrania hudby, si deti sediace v kruhu podávajú vianočný darček. Keď hudba zastane, ten, kto v rukách drží darček, vypadne z hry. Vyhráva ten, kto ostane posledný. V krabičke môže byť zabalená malá sladkosť, a vítaz ju získa za odmenu.

Snehová guľa vďaky


Na túto hru potrebujete jednu loptičku (napríklad tenisovú). Posadajte si do kruhu. Loptičku ako prvá hodí mama, hocikomu v kruhu, osloví ho menom a poďakuje mu za niečo. (napríklad: Samko, ďakujem ti, že mi pomáhaš vynášať smeti). Takto si loptičku hádžu v kruhu a navzájom si členovia rodiny poďakujú. Dôležité je, aby sa vystriedali všetci.


Sponzorované odkazy