Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Betlehemské svetlo prinesú skauti do Primaciálneho paláca



18.12.2019 (15:00)

V Primaciálnom paláci zažiari betlehemské svetlo už siedmy raz.

Betlehemské svetlo, ktoré je symbolom pokoja, mieru a lásky, prinesú vo štvrtok 19. decembra slovenskí skauti do Primaciálna paláca v Bratislave. Betlehemské svetlo si od slovenských skautov prevezme 1. námestníčka primátora Tatiana Kratochvílová. V Primaciálnom paláci zažiari už siedmy raz. Príchod skautov s Betlehemským svetlom očakávajú o štvrtej hodine poobede. Informoval o tom hovorca Bratislavy Peter Bubla.

Posolstvo Betlehemského svetla vychádza z univerzálnych ľudských hodnôt a nesie posolstvo pokoja, nádeje, lásky a porozumenia medzi ľuďmi na celom svete. Spája každoročne všetkých ľudí dobrej vôle a je neodmysliteľnou súčasťou pokoja vianočných sviatkov. Betlehemské svetlo sa odpaľuje z plamienka horiaceho v Bazilike Narodenia Pána v Betleheme, odkiaľ osobným odovzdávaním zo sviečky na sviečku putuje medzi miliónmi ľudí. Napĺňa tak svoje poslanie byť symbolom jednoty, nádeje, lásky a radostnej predzvesti Vianoc.

Betlehemské svetlo, ktoré má na Slovensku už 30-ročnú tradíciu, doručia slovenskí skauti každoročne do viac ako 300 miest a obcí a dostane sa napríklad aj na Lomnický štít. Na Slovensku ho prevzala prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová. Svetlo pokoja z Betlehema sa prvýkrát dostalo do Európy v roku 1986. Skauti sa do šírenia Betlehemského svetla zapojili prvýkrát v roku 1989. Do roznášania Svetla sa zapája vyše milión ľudí v 30 európskych krajinách.

Po plamienok si záujemcovia môžu prísť do Primaciálneho paláca každý deň aj počas sviatkov v čase od 8.00 do 22.00 hod. až do 27. decembra 2019.
 
Zdroj: SITA, Foto: Matthew Henry, Burst.shopify.com

1. TIP na darček
Kolobežka MASTER Stunt Free style
2. TIP na darček
Paradoxe
3. TIP na darček
Najkrajšie Andersenove rozprávky
4. TIP na darček
Malá červená kniha o behaní

Sponzorované odkazy