Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Betlehemské svetlo prinesú skauti do Primaciálneho paláca



18.12.2019 (15:00)

V Primaciálnom paláci zažiari betlehemské svetlo už siedmy raz.

Betlehemské svetlo, ktoré je symbolom pokoja, mieru a lásky, prinesú vo štvrtok 19. decembra slovenskí skauti do Primaciálna paláca v Bratislave. Betlehemské svetlo si od slovenských skautov prevezme 1. námestníčka primátora Tatiana Kratochvílová. V Primaciálnom paláci zažiari už siedmy raz. Príchod skautov s Betlehemským svetlom očakávajú o štvrtej hodine poobede. Informoval o tom hovorca Bratislavy Peter Bubla.

Posolstvo Betlehemského svetla vychádza z univerzálnych ľudských hodnôt a nesie posolstvo pokoja, nádeje, lásky a porozumenia medzi ľuďmi na celom svete. Spája každoročne všetkých ľudí dobrej vôle a je neodmysliteľnou súčasťou pokoja vianočných sviatkov. Betlehemské svetlo sa odpaľuje z plamienka horiaceho v Bazilike Narodenia Pána v Betleheme, odkiaľ osobným odovzdávaním zo sviečky na sviečku putuje medzi miliónmi ľudí. Napĺňa tak svoje poslanie byť symbolom jednoty, nádeje, lásky a radostnej predzvesti Vianoc.

Betlehemské svetlo, ktoré má na Slovensku už 30-ročnú tradíciu, doručia slovenskí skauti každoročne do viac ako 300 miest a obcí a dostane sa napríklad aj na Lomnický štít. Na Slovensku ho prevzala prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová. Svetlo pokoja z Betlehema sa prvýkrát dostalo do Európy v roku 1986. Skauti sa do šírenia Betlehemského svetla zapojili prvýkrát v roku 1989. Do roznášania Svetla sa zapája vyše milión ľudí v 30 európskych krajinách.

Po plamienok si záujemcovia môžu prísť do Primaciálneho paláca každý deň aj počas sviatkov v čase od 8.00 do 22.00 hod. až do 27. decembra 2019.
 
Zdroj: SITA, Foto: Matthew Henry, Burst.shopify.com

1. TIP na darček
Paradoxe
2. TIP na darček
Najkrajšie Andersenove rozprávky
3. TIP na darček
ARMODD Roundz 4 rose gold
4. TIP na darček
Malá červená kniha o behaní

Sponzorované odkazy