Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Mestá začali s inštaláciou výzdoby, investovali aj do noviniek



04.12.2019 (14:00)

V Poprade chystajú prekvapenie, podrobnosti prezradiť nechceli

Vo Vysokých Tatrách v týchto dňoch začali s inštaláciou vianočnej výzdoby. Plánujú ju postupne dopĺňať tak, aby 15. decembra svietila kompletne. Samospráva na ňu vyčlenila 15-tisíc eur. „Nová vianočná výzdoba bude v Tatranskej Polianke, Tatranskej Lomnici v parku pri altánku a na Vile Alica v Starom Smokovci. Plánujeme aj repasovanie a opravu poškodeného osvetlenia,“ informovala agentúru SITA tatranská samospráva. S demontážou výzdoby chcú začať v polovici januára budúceho roka, aby bola do konca mesiaca stiahnutá úplne.

Aj ostatné mestá pod Tatrami skrášli vianočná výzdoba. Poprad, ktorý už tradične patrí medzi najkrajšie vyzdobené slovenské mestá, pripravuje v tejto súvislosti podľa hovorkyne samosprávy Jarmily Hlaváčovej pre verejnosť prekvapenie. O čo pôjde, konkretizovať nechcela s tým, že prekvapenie bude odhalené rozsvietením vianočnej výzdoby počas podujatia spojeného s príchodom Mikuláša vo štvrtok 5. decembra. Vyjadriť sa nemohla ani k otázke financií vynaložených na výzdobu.

Kežmarok, ktorý v uplynulých rokoch investoval do modernizácie vianočnej výzdoby približne 68-tisíc eur, pripravil aj na tieto Vianoce novinku. „Bude ňou svietiaca fontána, ktorá je jedinečne navrhnutá priamo pre naše mesto a počas zimných dní nahradí vodný prvok pred radnicou,“ informovala komunikačná manažérka mesta Zuzana Šlosárová. Na začiatok pešej zóny, v smere od hradu, plánujú rovnako inštalovať nový svetelný prvok, Kežmarčanmi obľúbený snehuliak tak zmení svoje miesto, premiestnia ho do stredu kruhového objazdu na sídlisku Juh. V parku pri Svetlonoske obyvatelia a návštevníci Kežmarku nájdu svetelný betlehem, ktorý tam pribudol vlani. Vysvietený bude spolu s ďalšími prvkami v meste adventný veniec, na ktorom už prvá svieca žiari od 1. decembra, či hviezdy a kométy na verejnom osvetlení v centrálnom parku kúpené v roku 2016 a ďalšie. Slávnostné zapnutie osvetlenia je naplánované na pondelok 9. decembra počas mikulášskeho programu. Skrášľovať mesto by malo do 7. januára.
 
Zdroj: SITA, Foto: redakcia

1. TIP na darček
Paradoxe
2. TIP na darček
Šampón a pena do kúpeľa Spiderman
3. TIP na darček
99-dňový program pre mužov so Swedish Nutra Man 3x500 ml
4. TIP na darček
Kolobežka MASTER Stunt Free style

Sponzorované odkazy