Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Do mesta dnes po jedenástykrát priletel anjel, má 850 kilogramov



29.11.2019 (13:30)

Vianočná atrakcia bude zdobiť kruhový objazd mesiac a pol.

Kruhový objazd v Poprade už po jedenástykrát zdobí obrovský anjel, ktorý je súčasťou vianočnej výzdoby. Na jeho tradičné miesto ho dnes dopoludnia priviezol vrtuľník. Tento rok ide o nového anjela, je tiež vyšší, ťažší a ligotavejší. Zdobiť objazd bude mesiac a pol. „Jeho výška je približne 13 metrov a váha 850 kilogramov, čo je v porovnaní s predošlým anjelom takmer o 150 kilogramov viac. Táto váha dala zabrať montérom a vrtuľníku, ale všetci boli na jeho osadenie dokonale pripravení,“ uviedla dnes hovorkyňa mesta Jarmila Hlaváčová. Anjel bude rozsvietený spolu s vianočnou výzdobou 5. decembra.

Nadrozmerný anjel je súčasťou vianočnej výzdoby mesta od roku 2009. Konštrukcia tejto atrakcie mesta je po celkovej rekonštrukcii zvarov a kotvenia. Zložený povrch pokrýva 42-tisíc svetelných LED bodov. „Anjel je osvetlený v nových farbách, odetý je v novom kabáte, má dlhé vlasy a hrá na harfe. Tohtoročnou novinkou sú aj nainštalované svetelné stromčeky, ktoré sa budú nachádzať priamo pod ním,“ doplnila hovorkyňa.

Prílet vianočnej dominanty si ani v tomto roku nenechali ujsť viacerí diváci, podľa samosprávy ich bolo najviac za posledných desať rokov. „Počas inštalácie anjela došlo z bezpečnostných dôvodov k celkovej uzávere kruhového objazdu. Táto uzávera trvala približne desať minút,“ informoval náčelník mestskej polície Marián Gardoš.
 
Zdroj: SITA, Foto: redakcia

1. TIP na darček
Malá červená kniha o behaní
2. TIP na darček
Mikina s potlačou FURT DAČO!
3. TIP na darček
Robot Heads Up - Šteňa
4. TIP na darček
Trojitý drevený nabíjací dok na iPhone, Apple Watch, AirPods

Sponzorované odkazy