Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Banskobystrické Vianoce sú opäť ekologickejšie



29.11.2019 (11:00)

Vratné keramické hrnčeky budú mať motív mesta Banská Bystrica, v prípade ponechania si hrnčeka návštevníkom pôjde jedno euro na charitatívne účely.

Banskobystrické Vianoce, ktoré dnes v meste pod Urpínom začínajú rozsvietením novej výzdoby a otvorením vianočných trhov, budú v tomto roku opäť o niečo ekologickejšie. Novinkou je, že návštevníci trhov budú mať možnosť vychutnať si punč z vratných keramických hrnčekov, ako je to zvykom napríklad vo Viedni. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa primátora Dominika Mojžišová, stále ostáva aktuálna alternatíva používania bio riadu, ku ktorej už vlani mesto vyzvalo prevádzkovateľov stánkov s občerstvením. Mesto posilnilo zber komunálneho odpadu a k dispozícii budú aj trojnožky na triedený odpad.

„Banskobystrické Vianoce 2019 sa budú niesť ešte v ekologickejšom duchu. Banská Bystrica bude jedno z prvých miest na Slovensku, ktoré metódu vratných hrnčekov skúsi zaviesť. Samozrejme, od plánov k realite vedie často dlhá cesta, a preto sme zvedaví, ako sa hrnčeky ujmú. Tento rok sme sa rozhodli pre testovaciu verziu a veríme, že časom sa z nápadu stane tradícia,“ povedal primátor mesta Ján Nosko s tým, že nápad vznikol v spolupráci s Cechom hostinských Banská Bystrica. Spoločným úsilím je eliminovanie nepriaznivých dopadov na životné prostredie a priblíženie sa svetovým metropolám.

Keramické hrnčeky budú mať motív mesta Banská Bystrica a sú riadne hygienicky testované. Ich výdaj a príjem bude zabezpečený na jednom mieste v strede Námestia SNP pri fontáne, pričom výška vratnej zálohy je štyri eurá. Prevziať si alebo vrátiť hrnček budú mať návštevníci trhov možnosť v čase otváracej doby stánkov s občerstvením, teda od 11:00 do 23:45 v období od 29. novembra do 30. decembra 2019. Hrnček si návštevníci môžu aj nechať, čím podporia dobrú vec, lebo z každého predaného hrnčeka bude jedno euro venované na charitatívne účely.
 
Zdroj: SITA, Foto: Nicole De Khors, Burst.shopify.com

1. TIP na darček
Malá červená kniha o behaní
2. TIP na darček
Najkrajšie Andersenove rozprávky
3. TIP na darček
FitStream PRO mixér
4. TIP na darček
Kolobežka MASTER Stunt Free style

Sponzorované odkazy