Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Banskobystrické Vianoce opäť s dobrým jedlom, charitou a kultúrou



27.11.2019 (14:30)

Pred polnočným ohňostrojom odohrá koncert kapela Peter Cmorik Band.

Predvianočné obdobie v Banskej Bystrici odštartovali už v pondelok 25. novembra dovezením a postavením vianočného stromu na Námestí SNP, kde už v piatok 29. novembra otvoria tohtoročné Banskobystrické Vianoce 2019. Stánky s občerstvením budú až do 2. januára ponúkať tradičné vianočné dobroty denne od 11:00 do 23:45. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa primátora Dominika Mojžišová, okrem podujatí spojených s rozsvietením vianočného stromčeka na Mikuláša, silvestrovským programom a ďalšími, čakajú na návštevníkov trhy s remeselným sortimentom, výstava Betlehemov aj charitatívne predaje vianočného punču.

„Okrem stánkov s občerstvením a remeselnými výrobkami sme sa usilovali vytvoriť program, v ktorom si každý nájde to svoje. Ani tento rok nezabudneme na zvyky a tradície, no ani na moderné aktivity či hudobnú produkciu. Podujatia budú pestré a ja ďakujem všetkým, ktorí priložili ruku k dielu a pomohli vytvoriť Banskobystrické Vianoce 2019,“ uviedol primátor mesta Ján Nosko.

Predzvesťou vianočného programu bude výstava v radnici s názvom Čaro Betlehemov. Betlehemy rôznych druhov, typov a veľkostí mestu zo svojho depozitu zapožičia Stredoslovenské múzeum. Zaujímavý je najstarší betlehem z Tajova z roku 1880, ale i betlehem ukrytý v zápalkovej škatuľke.

Vianočné oslavy odštartujú tradične 6. decembra podujatím Mikuláš na námestí. Príchod Mikuláša a divadelné predstavenie pripravilo mesto aj pre detské onkologické oddelenie v Rooseveltovej nemocnici. „Vianočný program si užijú aj viaceré domovy sociálnych služieb v pôsobnosti mesta a mikulášsky program rozveselí aj deti z organizácie PONS,“ doplnila hovorkyňa primátora Mojžišová s tým, že Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici pripravila Charitatívny punč na 10. decembra a Primátorský punč si budú môcť návštevníci trhov kúpiť na Luciu 13. decembra.

V dňoch 19. a 20. decembra sa uskutočnia predstavenia živého betlehemu v podaní Cassanova, spoločnosti veselých šermiarov. Do tepla radnice prenesie 20. decembra návštevníkov krst knihy Jánošík na úteku. „Súčasťou uvedenia knihy banskobystrického hudobníka, cestovateľa a spisovateľa Filipa Jánošíka Lehotského bude aj premietanie z jeho ciest po svete,“ dodala Mojžišová.

Počas osláv Silvestra vystúpi Peter Cmorik Band a po polnočnom ohňostroji zahrá kapela King Shaolin, ktorá je dvornou kapelou speváčky Celeste Buckingham. Pripravený je na 1. januára aj novoročný ohňostroj spojený s koncertom hudobnej skupiny Cimbal Brothers.
 
Zdroj: SITA, Foto: redakcia

1. TIP na darček
99-dňový program pre mužov so Swedish Nutra Man 3x500 ml
2. TIP na darček
Trojitý drevený nabíjací dok na iPhone, Apple Watch, AirPods
3. TIP na darček
Najkrajšie Andersenove rozprávky
4. TIP na darček
FitStream PRO mixér

Sponzorované odkazy