Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Čo má spoločné Vianočný ostrov s Vianocami?



Autor: redakcia
18.10.2019 (10:00)

Náhoda, alebo zámer?

Vianočný ostrov dostal svoje pomenovanie podľa dátumu, kedy ho objavili. Britský kapitán William Mynors ho objavil 25. decembra 1643.




Porozuhodnosti Vianočného ostrova


Nachádza sa v Indickom oceáne, južne od ostrova Jáva a severozápadne od Austrálie. Od roku 1958 sa Vianočný ostrov považuje za územie Austrálie, predtým bol súčasťou kolónie Singapur. Hlavné mesto ostrova je Flying Fish Cove, ktoré bolo pomenované na počesť britskej vojenskej lode Flying Fish (Lietajúca ryba).

vianocny_ostrov_vlajka


Ostrov je malý aj rozlohou aj počtom obyvateľov. Rozloha je 135 km2 a počet obyvateľov môžeme prirovnať väščej dedine na Slovensku, je ich menej ako 1500. Ostrov obýva zmiešaná populácia Číňanov, Austrálčanov, Európanov i Malajcov. Dohovoríte sa po anglicky. Počas roka sa tu slávi veľa kresťanských, moslimských, taoistických či budhistických sviatkov.

vianocny_ostrov_mapa

Viac ako 60% územia tvorí národný park, žije tu mnoho vzácnych druhov rastlín a živočíchov. Spomienieme krabov červených, ktoré sa vyskytujú iba na Vianočnom ostrove a raz ročne sa sťahujú k moru kvôli kladeniu vajíčok.




Foto: redakcia

1. TIP na darček
Najkrajšie Andersenove rozprávky
2. TIP na darček
Kolobežka MASTER Stunt Free style
3. TIP na darček
Paradoxe
4. TIP na darček
Malá červená kniha o behaní

Sponzorované odkazy