Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Vianočné trhy na Terase boli aj o pomoci opusteným deťom



19.12.2018 (12:00)

Pomohli deťom zo zariadení nadácie Úsmev ako dar. Pripravujú aj benefičný koncert Terasa pre Ukrajinu. 

Najväčšia košická mestská časť Západ na svojich vianočných trhoch zorganizovala tri rôzne zbierky, ktoré spríjemnia vianočné sviatky opusteným deťom v detských domovoch a rodinám v krízových centrách fungujúcich v rámci košickej pobočky organizácie Úsmev ako dar. Ako informoval Dominik Béreš z úradu mestskej časti Západ počas piatkových večerov ponúkli zástupcovia Terasy návštevníkom trhov najprv starostovský guláš, starostovskú kapustnicu a na záver aj obľúbenú starostovskú čačinu, teda vetvičky ihličia do príbytkov obyvateľov sídliska. Tí mohli do pripravenej kasičky vhodiť ľubovoľnú čiastku podľa vlastného uváženia. Pri vydávaní jednotlivých „produktov“ sa symbolicky vystriedali aj dvaja starostovia, bývalý starosta Ján Jakubov i ten súčasný novozvolený Marcel Vrchota.

„Celkovo sme počas týchto troch zbierok vyzbierali okolo 370 eur, ktoré potešia tých, ktorí to skutočne najviac potrebujú. Zároveň sme medzi zamestnancami iniciovali zbierku stravných lístkov, ktoré v hodnote takmer 100 eur spolu so spomínaným výťažkom z verejných zbierok boli odovzdané zástupcovi organizácie Úsmev ako Dar Radoslavovi Drábovi,“ uviedol Béreš.

Béreš doplnil, že s pomáhaním nekončia. Najbližší piatok 21. decembra Terasa iniciuje zbierku pre zvieratká v azylovom útulku Malá farma, ktorá počas Vianočných trhov zároveň „dodávala“ Živý Betlehem plný zvierat. Poteší krmivo, chovateľské potreby, podušky, deky, paplóny ako aj štedrý príspevok napríklad pri priamom zakúpení pripravenej zeleniny, ktorou následne deti i dospelí môžu nakŕmiť kozičky či ovečky v Betleheme.

V závere roka sa uskutoční už po štvrtý raz benefičný koncert Terasa pre Ukrajinu. „Aj tento rok budeme pozývať Terasanov, ale i všetkých Košičanov na vianočný koncert plný rozprávkových príbehov, kolied, hereckých scén i tancov do Spoločenského pavilónu v nedeľu 30. decembra. Svojou účasťou i dobrovoľným príspevkom návštevníci budú môcť prispieť naozaj k naliehavej pomoci obetiam vojnového konfliktu na Ukrajine a ľuďom, ktorí stratili svoje domovy.
 
Zdroj: SITA, Foto: redakcia

1. TIP na darček
FitStream PRO mixér
2. TIP na darček
Kolobežka MASTER Stunt Free style
3. TIP na darček
Náramok Miro Tigrie oko a kokos
4. TIP na darček
Trojitý drevený nabíjací dok na iPhone, Apple Watch, AirPods

Sponzorované odkazy