Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Témou tohtoročnej vianočnej električky je Betlehem



05.12.2018 (12:00)

Prvú jazdu bude vo štvrtok sprevádzať Mikuláš s anjelom a s čertom.

Tohtoročná téma vianočnej električky v Bratislave sa nesie v znamení biblického príbehu narodenia Ježiška. Exteriér vozidla pripomína synonymum Vianoc, mesto Betlehem, kde sa narodil Ježiš Kristus. Vlani sa vianočná električka niesla v duchu rozprávky Perníková chalúpka. V uliciach hlavného mesta začne vianočná električka jazdiť na Mikuláša. Ľudia sa v nej môžu previezť od štvrtka 6. decembra do 30. decembra. Jazdiť ňou môžu bezplatne a denne, s výnimkou 24. a 25. decembra. Agentúru SITA informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová s tým, že podnik vyšle do ulíc vyzdobenú, svetielkami vysvietenú električku typu T6A5 z roku 1991. Prvú jazdu bude vo štvrtok sprevádzať Mikuláš spolu s anjelom a čertom.

Ako hovorkyňa dodala, v zadnej časti interiéru vozidla sú jasličky s postavami svätej rodiny, Ježiša, Márie a Jozefa, troch mudrcov z Východu, ktorí sa prišli malému Ježiškovi pokloniť a priniesť mu dary s anjelmi, pastiermi a zvieratkami. Električka bude premávať v polhodinových intervaloch od 16:00 do 20:00 a cez víkendy od 10:00 do 20:00 po rovnakej trase. Záujemcovia môžu nastúpiť na zastávke SND (Jesenského), električka bude pokračovať na Námestie SNP, cez Kapucínsku a tunel prejde k Mostu SNP a vráti sa späť na zastávku SND. Dopravný podnik Bratislava vypraví vianočnú električku do ulíc historického centra Bratislavy ôsmykrát.

Interiér vozidla bude vo vianočnom štýle a jazdy budú spríjemňovať melódie vianočných kolied. V električke bude profesionálny sprievodca a deťom označí detský cestovný lístok, ktorý pripravili na jazdy touto električkou. Na jej vyzdobenie využívajú zamestnanci svetelné reťaze, svetielka i ozdobné girlandy. Na výzdobe vianočnej električky pracovalo sedem zamestnancov DPB. Na osvetlenie vozidla použili tridsať svetelných reťazí v celkovej dĺžke 672 metrov, električku tak rozžiarilo 2 680 svetielok, z toho 560 v interiéri vozidla ako hviezdne nebo. Ozdobné girlandy majú 37 metrov. Na uchytenie svetiel a reťazí použili zamestnanci 1 350 samolepiacich úchytiek a 1 500 viazacích pások. Aj tento rok vyzdobili zastávku SND, ktorá je stanovišťom vianočnej električky.
 
Zdroj: SITA, Foto: redakcia

1. TIP na darček
Trojitý drevený nabíjací dok na iPhone, Apple Watch, AirPods
2. TIP na darček
Paradoxe
3. TIP na darček
Najkrajšie Andersenove rozprávky
4. TIP na darček
ARMODD Roundz 4 rose gold

Sponzorované odkazy