Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Témou tohtoročnej vianočnej električky je Betlehem



05.12.2018 (12:00)

Prvú jazdu bude vo štvrtok sprevádzať Mikuláš s anjelom a s čertom.

Tohtoročná téma vianočnej električky v Bratislave sa nesie v znamení biblického príbehu narodenia Ježiška. Exteriér vozidla pripomína synonymum Vianoc, mesto Betlehem, kde sa narodil Ježiš Kristus. Vlani sa vianočná električka niesla v duchu rozprávky Perníková chalúpka. V uliciach hlavného mesta začne vianočná električka jazdiť na Mikuláša. Ľudia sa v nej môžu previezť od štvrtka 6. decembra do 30. decembra. Jazdiť ňou môžu bezplatne a denne, s výnimkou 24. a 25. decembra. Agentúru SITA informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová s tým, že podnik vyšle do ulíc vyzdobenú, svetielkami vysvietenú električku typu T6A5 z roku 1991. Prvú jazdu bude vo štvrtok sprevádzať Mikuláš spolu s anjelom a čertom.

Ako hovorkyňa dodala, v zadnej časti interiéru vozidla sú jasličky s postavami svätej rodiny, Ježiša, Márie a Jozefa, troch mudrcov z Východu, ktorí sa prišli malému Ježiškovi pokloniť a priniesť mu dary s anjelmi, pastiermi a zvieratkami. Električka bude premávať v polhodinových intervaloch od 16:00 do 20:00 a cez víkendy od 10:00 do 20:00 po rovnakej trase. Záujemcovia môžu nastúpiť na zastávke SND (Jesenského), električka bude pokračovať na Námestie SNP, cez Kapucínsku a tunel prejde k Mostu SNP a vráti sa späť na zastávku SND. Dopravný podnik Bratislava vypraví vianočnú električku do ulíc historického centra Bratislavy ôsmykrát.

Interiér vozidla bude vo vianočnom štýle a jazdy budú spríjemňovať melódie vianočných kolied. V električke bude profesionálny sprievodca a deťom označí detský cestovný lístok, ktorý pripravili na jazdy touto električkou. Na jej vyzdobenie využívajú zamestnanci svetelné reťaze, svetielka i ozdobné girlandy. Na výzdobe vianočnej električky pracovalo sedem zamestnancov DPB. Na osvetlenie vozidla použili tridsať svetelných reťazí v celkovej dĺžke 672 metrov, električku tak rozžiarilo 2 680 svetielok, z toho 560 v interiéri vozidla ako hviezdne nebo. Ozdobné girlandy majú 37 metrov. Na uchytenie svetiel a reťazí použili zamestnanci 1 350 samolepiacich úchytiek a 1 500 viazacích pások. Aj tento rok vyzdobili zastávku SND, ktorá je stanovišťom vianočnej električky.
 
Zdroj: SITA, Foto: redakcia

Sponzorované odkazy