Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Na Úrade PSK usporiadali vianočné trhy a charitatívny bazár



06.12.2017 (16:30)

Vianočný bazár zamestnancov úradu priniesol výťažok 330 eur pre OZ MyMamy






Na Úrade Prešovského samosprávneho kraja (PSK) sa v stredu 6. decembra symbolicky rozsvietil vianočný stromček. Stalo sa tak v rámci tradičných vianočných trhov, ktoré sú prezentáciou zariadení poskytovateľov sociálnych služieb. Ich súčasťou bol aj tentoraz charitatívny bazár zamestnancov úradu na podporu ťažko skúšaných rodín.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa PSK Daša Jeleňová, svoje prevažne vlastnoručne vyrobené výrobky v priestoroch úradu prešovskej župy ponúkli zariadenia sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK, ako aj neverejní poskytovatelia. Svoje diela vystavovalo 30 subjektov z rôznych kútov kraja. Vystavovatelia ponúkli na obdiv i predaj rozmanité aranžmány, adventné vence, rôzne drobnosti a nápadité darčeky väčšinou s témou Vianoc. „Výrobky, ktoré sa tu dali kúpiť za symbolické sumy, sú prevažne výsledkom pracovných terapií v zariadeniach sociálnych služieb. Práca s klientmi, pravidelné aktivity, zmysluplné napĺňanie pobytu v zariadeniach podporuje aj ich začlenenie do bežného života, do väčšinovej spoločnosti. Aj tieto trhy sú pre nich veľkou udalosťou,“ uviedla vedúca sociálneho odboru PSK Margita Poptrajanovski. "Vianočné trhy sú významným povzbudením pre klientov zariadení sociálnych služieb, ktorí svoje výrobky zhotovili s láskou a srdcom,“ dodal predseda PSK Milan Majerský.

Súčasťou výstavy spojenej s predajom bol aj vianočný bazár zamestnancov úradu PSK, ktorí darovali zo svojich domácností viaceré nepotrebné, no užitočné predmety. Vyzbieraná suma z predaja vo výške takmer 330 eur putovala na nákup trampolíny pre deti z Občianskeho združenia MyMamy, ktoré sa venuje obetiam domáceho násilia. Peniaze zo zbierky už pomáhali dvakrát – predvlani prešovskej rodine s invalidnou dôchodkyňou a zdravotne postihnutým synovcom a minulý rok viacerým ľuďom v núdzi, ktorí mohli vďaka pomoci stráviť krajšie Vianoce.


Zdroj: SITA, Foto: redakcia

1. TIP na darček
Mikina s potlačou FURT DAČO!
2. TIP na darček
Robot Heads Up - Šteňa
3. TIP na darček
Najkrajšie Andersenove rozprávky
4. TIP na darček
Trojitý drevený nabíjací dok na iPhone, Apple Watch, AirPods

Sponzorované odkazy