Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Vianočné prázdniny 2017



Autor: redakcia Vianoce.sk
09.11.2017 (11:00)

Pre mnohých z nás sú Vianoce „nielen“ Vianocami, no tiež obdobím, ktoré strávime so svojimi deťmi. Aj tento rok budeme mať dosť času na zaujímavé aktivity – či už doma, vonku v prírode, alebo aj inde. Kde inde? Čítajte ďalej, dozviete sa, kam sa oplatí ísť.



Tento rok sa vianočné prázdniny začnú v sobotu 23.12.2017 a skončia sa v nedeľu 7.1.2018. Počas dvoch prázdninových týždňov si možno nájdete čas aj na zábavné aktivity s deťmi. Ponúkame vám pár tipov na miesta, kde sa určite nebudete nudiť.

Escape room

Escape Room, Exit Game, Úniková miestnosť... Názvy sa líšia, vždy však ide o to isté - o interaktívnu zábavnú hru, ktorej po celom svete prepadlo už veľa nadšencov. Hra je reálna - žiadna virtuálna realita či sedenie pri počítači. Jednoducho sa necháte zavrieť do "izby"a potom sa z nej snažíte dostať. Ak čakáte, že sa ocitnete v nejakej obyčajnej miestnosti, mýlite sa - v skutočnosti budete v reálnej dobrodružnej hre vytvorenej pre skupiny priateľov alebo rodiny. Poriadne si potrápite mozgy. Budete hľadať skryté úlohy, riešiť hlavolamy. Pre úspešný únik z „izby“ je nutná spolupráca všetkých členov skupiny. Len tak sa dostanete opäť na slobodu.

Únikové hry sa nachádzajú po celom Slovensku, nájdete jednoduchšie, kam môžete zobrať aj menšie deti, ale aj poriadne náročné, v ktorých sa potrápia aj machri.

Pripájame pár tipov:
http://trapped.sk/
http://therooms.eu/
http://www.solvescape.sk/

Na únik z Escape Room máte zvyčajne 60 minút a zaplatíte podľa počtu osôb. Rátajte so sumou okolo 50 EUR.
************************

Bojnický zámok

Sviatočné prehliadky budú v čase od 6. 12. 2017 do 6. 1. 2018
Vstupné: 1-8 €

Romantické priestory Bojnického zámku sa aj počas tohtoročných Vianoc zaplnia vôňou ihličia a leskom vianočných ozdôb. Múzeum pre domácich i zahraničných návštevníkov pripravilo už tradične sviatočné prehliadky zámku.

17 11 09 pic 01
(foto: redakcia)
************************

Terra Permonia

Radničné námestie 14, Banská Štiavnica
Otvorené každú sobotu a 27.12.2017 - 31.12.2017 a 2.1.2018 - 6.1.2018
Vstupné: 4 €

Terra Permonia je tvorivou dielňou, miestom oddychu, zábavy, učenia a poznávania. Deti si môžu vyskúšať prácu s rôznymi technickými zariadeniami, pília, orezávajú, farbia, režú, ohýbajú, vŕtajú, zvárajú a používajú rôzne materiály. Menšie deti si môžu pozrieť Mašinkáreň - model vláčikov na ploche takmer 20 m2. Fosforovňa pobaví každého, kto sa rád hrá so svojim tieňom, no a ak radi tvoríte z legendárnych lego kociek, tiež si prídete na svoje. Všetky výrobky si deti môžu odniesť domov.

17 11 09 pic 02

Viac informácií: www.terrapermonia.sk
************************
 

Grid Laser Aréna

Dolné Rudiny 1, Žilina
Otvorené: na základe rezervácie
Vstupné: 3 - 7 €

Beháte medzi prekážkami, skrývate sa, komunikujete so svojim tímom a snažíte sa zasiahnuť protihráčov, ktorí majú jediný cieľ – zasiahnuť vás. Laser Game je jednou z najadrenalínovejších a najzábavnejších športových hier súčasnosti.

Viac informácií: www.gridlaserarena.sk

17 11 09 pic 03
(foto: www.gridlaserarena.sk)
************************

Bricklandia - výstava lego kociek

Hlavná 48, Košice , 14.10.2017- 29.4.2018
Vstupné: 2 €, deti do 3 rokov zdarma

Na výstave môžete obdivovať pohyblivé vlaky a kolotoče, postaviť si niečo v herni s hŕbou LEGA a DUPLA, spoznávať príbehy postavičiek i zahrať sa na pátračov. Môžete si poskladať lego obrázky podľa predlohy či vlastnej fantázie, zahrať si hru Life of George s tabletom a legom, písať legom na veľkú graffiti stenu, zahrať si originálne lego stolové hry. Pre všetkých je pripravená súťaž o lego sety v celkovej hodnote 250 eur.

Viac informácií: www.bricklandia.sk
************************

Tricklandia - optické ilúzie

Cesta Slobody 4, Starý Smokovec, denne od 10:00 - 18:00
Vstupné: 6 - 9 €, deti do 4 rokov zdarma, možnosť zakúpiť rodinné vstupenky

TrickLandia je miesto optických ilúzií. V jej priestoroch nájdete námety slovenských ľudových povestí, rozprávok, ako aj reálie obcí a zámkov Slovenska (napr. Vlkolinec, Dunajec, Bojnický zámok a iné). Je rozložená na ploche 500 m2, na ktorých sa nachádza 24 atrakcií. Obsahujú 15 trick-artových obrazov, rozšírenú (augmented) realitu, antigravitačné miestnosti, zrkadlové bludisko a iné.

Viac informácií: www.tricklandia.sk

17 11 09 pic 04
(foto: redakcia)

1. TIP na darček
Robot Heads Up - Šteňa
2. TIP na darček
Najkrajšie Andersenove rozprávky
3. TIP na darček
99-dňový program pre mužov so Swedish Nutra Man 3x500 ml
4. TIP na darček
Kolobežka MASTER Stunt Free style

Sponzorované odkazy