Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Vianočné omyly



Autor: redakcia Vianoce.sk
16.12.2016 (09:00)

Vieme, ktorých najväčších omylov sa dopúšťame počas Vianoc! . Poradíme vám, ako sa vyhnúť piatim najčastejším chybám, ktoré nás zbytočne oberajú o čas, peniaze a energiu.






S prípravou na Vianoce to preháňame. A keď sme vyčerpané a vystresované, nemáme už žiadnu energiu, aby sme si Vianoce naozaj vychutnali. Skúsme to tento rok zmeniť. Poradíme vám, ako sa vyhnúť piatim najčastejším chybám, ktoré nás zbytočne oberajú o čas, peniaze a energiu.

CHYBA 1: "Čo na to povedia ostatní!" 

Keď si myslíte, že vaša domácnosť musí byť nastylová ako z módneho časopisu a vianočné jedlo musí byť na úrovni reštaurácie s michelinovskou hviezdičkou, tak ste stratili zdravý rozum. Vianoce nie sú o nakupovaní a servírovaní toho najlepšieho čo obchody ponúkajú! Vianoce sú o viere, veľkorysosti a rodine. Ak chcete mať domácnosť vyzdobenú ako v časopise (a môžete si to dovoliť), choďte do toho. ALE nezabúdajte, že vašu pozornosť by ste mali sústrediť tomu, čo je pre vás najdôležitejšie. Všetko ostatné je iba pozlátko. 

 

16 10 List Jeziskovi


CHYBA 2: Nákup darčekov štýlom "len aby niečo bolo"

Ani vy neviete čo darovať  svojmu oteckovi pod stromček? Už od októbra s ním hráte hru "čo by ťa tento rok potešilo, otecko?" Po niekoľkých týždňoch neúspešného zisťovania to vzdáte a kúpite mu prvé tričko ktoré zbadáte s veľkým nápisom "Najlepšiemu ockovi na svete". Obaja viete, že je to plytvanie peniazmi. Tričko kúpite, lebo MUSÍTE niečo kúpiť. Skúste mu tento rok darovať zážitok, ktorý bude pre neho nezabudnuteľný . 

Rád pozerá v telke šport? Kúpte mu lístok na hokejový/tenisový zápas. Alebo ho zoberte na formulu F1 Hungaroring.  Má rád ľudovky? Zoberte ho na predstavenie Lúčnice. Jednoducho mu ukážte, že vám na ňom záleží.

lišta Odporúčame

CHYBA 3: Zabúdate, že aj vy potrebujete zastaviť sa a vypnúť.

Keď máte dovolenku v lete, odpočívate a užívate si. Počas Vianoc sa však nezastavíte. Čo s tým?
Súhlasime, pripraviť domácnosť na Vianoce dá zabrať. Ale nakoniec to všetko stihnete. Vždy ste to nakoniec stihli. Možno keby ste si dopriali jeden-dva dni len pre seba, možno by ste zvládli zvyšok zimných prázdnin vo väčšej pohode.

Skúste sa na pár dní odstrihnúť od všetkého. Nechoďte ani nakupovať. Leňošte na gauči a čítajte si. Doprajte si masáž, robte čokoľvek, čo vás teší a dobíja energiou. Berte to ako malý vianočný darček, ktorý darujete sami sebe.

lista Neprehliadnite


CHYBA 4: Necháte sa vydierať deťmi

Váš puberťácky syn už mesiace pred Vianocami dranká najnovšiu hernú konzolu, ktorá stojí takmer 400 eur. Nemôžete si to dovoliť, no napriek tomu sa rozhodnete konzolu kúpiť. A teraz sa cítite vinná zato, že tých 400 eur ste minuli neuvážene pre jedno dieťa a pritom ste mohli za túto sumu nakúpiť darčeky pre všetkých.

Máme lepší nápad. Predtým, než vás dieťa dotlačí k takémuto neuváženému nákupu, sadnite si spolu s manželom a naplánujte výdavky na vianočné darčeky. Samozrejme v sume, ktorú si dovoliť môžete. Teraz synovi môžete ponúknuť 2 riešenia: Ak stále trvá na drahej hernej konzole, nekupujte mu ju, ale prispejte mu na ňu sumou, ktorá sa vám zdá adekvátna. V podstate mu darujete jednu obálku s peniazmi. Zvyšok si musí doložiť sám. Druhé riešenie je, že mu kúpite iné darčeky, ktoré sa zmestia do sumy, ktorú ste si stanovili.  Možno váš syn nakoniec zistí, že stará herná konzola ešte funguje celkom dobre. :)

CHYBA 5: Miniete všetky peniaze pred Vianocami

Obchodníci míňajú neskutočné peniaze na reklamu pred Vianocami, aby predali svoj vianočný tovar. Ako náhle sa Vianoce skončia, teda 26.12., všetci sa chcú zbaviť nepredaného vianočného tovaru čím skôr, aby si uvolnili miesto v regáloch na ďalší tovar. Zrazu sa všetky vianočné veci dajú kúpiť s výraznou zľavou.

Nemiňte aj posledný cent pred Vianocami, ale nechajte si ešte rezervu na povianočné výpredaje. V týchto výpredajoch sa vám oplatí kúpiť len tie veci, ktoré určite použijete aj na budúci rok - baliaci papier, darčekové tašky, pohľadnice, stužky. Keď nakúpite po Vianociach tento tovar lacno, ušetríte na vianočných výdavkoch o rok.

Počas Vianoc sa vyhnite extrémom - nemíňajte viac, ako si môžete dovoliť a nerobte veci, ktoré sú nad vaše sily. Urobte to, čo stihnete a ostatnými vecami sa nezaoberajte.

Keď sa vám podarí vyhnúť sa týmto chybám, budete mať čas na to, čo je skutočne dôležité.

Foto: redakcia

Sponzorované odkazy