Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Slovenské vianočné hudobné novinky 2015-2016



Autor: redakcia Vianoce.sk
15.12.2016 (09:00)

Pozreli sme sa na slovenskú vianočnú hudobnú scénu. Prinášame vám výber vianočných hudobných noviniek za roky 2015-2016. Prijemné počúvanie!






Kristína: Vianočná jahoda




V novembri 2016 zverejnila speváčka Kristína pieseň Vianočná jahoda. "Na túto skladbu som sa veľmi tešila, pretože naposledy som vianočnú pieseň naspievala na môj tretí album v roku 2012 a trošku mi to už chýbalo. Predstavujem vám moju novinku s názvom Vianočná jahoda. Keďže milujem Vianoce, neskutočne ma bavilo spievať, prežívať a predstavovať si krásnu atmosféru týchto sviatkov," uviedla na margo novinky interpretka. O hudbu sa postaral Martin Kavulič, autorom textu je Kamil Peteraj. "Na Vianoce sa vždy do éteru vyrojí mnoho pesničiek od kolied, cez duchovné až po čisto komerčné melódie, ale to nič nemení na tom, že možno stále na tému šťastných Vianoc napísať aj niečo nové. I keď tradícia - Vianoce sú sviatkami silnej tradície - až tak veľmi nepustí. Tentoraz Kristína naspievala pesničku veľmi ľahučkú, veríme, že aj pôvabnú, takpovediac do každej rodiny. Myslím si, že máloktorá interpretka má v sebe taký pozitívny náboj ako ona a tak je predpoklad, že pesnička zaujme pozitívnosťou, ktorú vyžaruje," vyhlásil spomínaný textár a básnik.

lišta Odporúčame Videoklip nakrúcali dva dni v krásnom zrube v Slovenskom raji. "Vianoce sú pre mňa symbolom radosti, ktorú prežívame so svojimi blízkymi, keď sa spievajú vianočné koledy, pečú medovníky, pripravujú sa chutné jedlá, spoločne zdobíme stromček a zútulňujeme svoj domov krásnymi dekoráciami. Presne taká bola moja predstava o videoklipe," prezradila speváčka.

-------------------------

Robo Opatovský: Aleluja




Zverejnenie novej vianočnej piesne Aleluja od Roba Opatovského prichádza tiež v novembri 2016. Novinku zložil v spolupráci s hudobníčkou Ľubicou Čekovskou. "Ľubica to celé zaranžovala pre symfonický orchester a dievčenský spevácky zbor a orchester aj dirigovala. Dievčenský spevácky zbor dirigoval Adrián Kokoš. Pre mňa ako muzikanta to bol úžasný hudobný zážitok a skúsenosť. Keď som počul výsledok, mal som zimomriavky, znie mi to, akoby som počul anjelský zbor," prezradil rodák z Trnavy.

Text napísal Milan Žitný. Základ skladby tvorí obľúbená melódia hudobníkovej dcéry Hany. Ako spevácki hostia sa na skladbe predstavili Miroslav Dvorský a Barbora Švidraňová. "Je to veľmi pekná pesnička. Jednoduchosť je na nej to krásne a úprimné. Myslím, že naozaj vyjadruje pokoj a šťastie. Je to skladba, ktorá sa začína z jednoduchej krásnej melódie, a potom sa otvorí do veľkolepého trojhlasného spevu s orchestrom. Spolupracovalo sa nám naozaj príjemne a spontánne. Robo je jeden veľmi milý človek a veľký muzikant," skonštatoval Dvorský, s ktorým súhlasí aj jeho spevácka kolegyňa. "Spolupráca na tejto piesni bola fantastická. Robo s Ľubicou napísali krásny song, pán Žitný nádherný poetický text. Bolo mi cťou zúčastniť sa na nahrávaní. Verím, že skladba bude mať veľký úspech," doplnila Švidraňová.

---------------

Robo Opatovský a Mária Čírová: Vianoce




Robo Opatovský má bohaté skúsenosti s vianočnými piesňami. Pred Vianocami v roku 2015 predstavil verejnosti nový vianočný duet Vianoce, ktorý naspieval spolu s Máriou Čírovou. Hudbu zložil spevák sám, text napísala Oľga Záblacká s Jurajom Žákom. Táto pieseň je vyjadrením Vianoc ako sviatkov pohody, lásky a pokoja v duši.

---------------

Mária Čírová: Vianočný album 2015




Vianočný album 2015 obsahuje celkovo desať skladieb, päť v slovenčine a päť v angličtine. "Do noci tichej je skladba, ktorú pre mňa pred 20 rokmi napísal môj ocino. A hoci by som jeho pesničkami, ktoré som v detstve spievala, mohla vyskladať celý album, nespravila som tak, to si možno nechám na neskôr. Teraz sme zaradili tie, ktoré počuli fanúšikovia na mojich koncertoch. Prerobené vianočné koledy ako Nesiem vám noviny, Búvaj dieťa krásne, Daj Boh šťastia či Tichá noc. Album sme doplnili o moje najobľúbenejšie zahraničné vianočné skladby," prezradila M. Čírová.

------------------

Lucie Bíla a Miro Šmajda: Valčík




Slovenský spevák Miro Šmajda zverejnil v decembri 2015 novú vianočnú pieseň Valčík. Je to melodický duet s Luciou Bílou. Námet na novú skladbu vraj dostal úplne nečakane. „Nápad na tento song vznikol v mojej hlave veľmi spontánne po krátkom premýšľaní nad tým, akí sú ľudia v dnešnej rýchlej dobe zbytočne chladní, uzavretí, často osamelí a nenaplnení, a to aj vtedy, keď majú niekoho pri sebe,“ priblížil Šmajda. Mladý interpret vraj pôvodne vôbec neplánoval vypustiť do sveta práve vianočnú pieseň. „Spočiatku som nechcel, aby to bol vianočný song, no nejako sa mi to do toho refrénu zrazu hodilo, takže to k tým Vianociam napokon prirodzene smerovalo,“ ozrejmil.
Foto: redakcia

1. TIP na darček
Malá červená kniha o behaní
2. TIP na darček
99-dňový program pre mužov so Swedish Nutra Man 3x500 ml
3. TIP na darček
ARMODD Roundz 4 rose gold
4. TIP na darček
Náramok Miro Tigrie oko a kokos

Sponzorované odkazy