Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

18.12. - Zamilovaný muž - Mt 1,18-24

18.12. - Zamilovaný muž  - Mt 1,18-24
Dnešné evanjelium nám ukazuje príbeh zamilovaného muža, ktorý na svoju vyvolenú čakal veľmi dlho a keď už to vyzerá, že budú môcť byť spolu, zrazu šok – zradila ho, je tehotná.


Koľko bolesti muselo vtedy naplniť jeho srdce. No i napriek tomu sa jej nechce pomstiť, ale naopak, rozmýšľa nad tým, ako by ju ochránil pred ľuďmi. A potom vo sne prichádza anjel a povzbudzuje ho, aby sa nebál prijať svoju lásku a jej bábätko. Iný by si možno pomyslel, že prečo by sa mal o to dieťa starať, veď nie je jeho. No on tento plán prijíma. Jozef - krásny obraz otca a milujúceho muža podriadeného Božej vôli. Bol „iba“ človek, ale predsa v ňom máme úžasný vzor, ako žiť vo vzťahu, v manželstve a zároveň celý svoj život podriadiť Bohu.

Plug and Pray:
Pane, ďakujeme Ti, že si nám vo svätom Jozefovi dal úžasný príklad pravej lásky, ktorá nielen prijíma, ale hlavne dáva. Nauč nás milovať ľudí, ktorých si nám zveril, tak ako Jozef miloval Máriu a Ježiša.

V akcii:
Muži/chalani: Buď tak ako sv. Jozef ochranca žien a slabších. Svet potrebuje „Jozefov“, ktorí sa neboja postaviť sa za druhých. A neboj sa, Boh, ktorý si ťa povolal na túto úlohu, ti dá na ňu aj potrebnú silu ;-)
Ženy/dievčatá: Povedz mužovi vo svojom okolí (priateľ, brat, otec, kamarát ...), čo si na ňom vážiš, v čom je pre teba dôležitý alebo čo si na ňom ceníš, že robí, pretože je muž. Lebo tak ako má jedinečnú úlohu v Božom pláne žena, má ju aj muž a za to si zaslúži naše uznanie a obdiv ;)

Bonus: Pár dôvodov, prečo sú muži takí dôležití a treba im to dať najavo ;-)




Evanjelium: Mt 1,18-24

Zdroj: Projekt Vianoce