Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Ako kupovať vianočné darčeky



Autor: Jana Sedláková
05.11.2014 (14:45)

S blížiacimi sa Vianocami sme pre vás pripravili veľa originálnych tipov na vianočné darčeky. A návod ako kupovať vianočné darčeky.

Vianočné darčeky sú nočnou morou mnohých z nás. Regály v obchodoch praskajú vo švíkoch. Kde začať? Ponúkame vám zopár tipov:

1. Určite si sumu, ktorú chcete na darčeky minúť

Nezabudnite, že okrem vianočných darčekov vašu domácnosť v decembri zaťažia aj ďalšie vianočné výdavky: Mikuláš, vianočný stromček, vianočné dekorácie (ak nechcete použiť tie z minulého roku), vianočné pozdravy, baliaci papier, sviatočné jedlo, prípadne ešte príspevok na charitu či krátka vianočná lyžovačka.

2. Pripravte si zoznam ľudí, ktorých chcete obdarovať

Bude to len blízka rodina? Alebo aj priatelia a susedia? Tu je dôležité rozlišovať. Dospelému predsa nikdy nekúpite detskú hračku a naopak. Ak chcete potešiť deti, inšpirujte sa, čo môže byť najlepší darček pre dieťa. Ale aj tu je potrebné rozlišovať. Keď má dieťa do troch rokov, nebudete mu predsa kupovať veci, ktoré reálne využije až v období medzi tretím a šiestym rokom, prípadne neskôr medzi šiestym a dvanástym rokom. Pri dvanásťročných a starších deťoch už môžete uzdu fantázie pri nakupovaní popustiť o čosi viac a vyberať napríklad podľa toho, čo ho v živote najviac baví.

3. Do zoznamu si napíšte tipy na darčeky

Ak pri niektorom mene vám nenapadne žiaden vianočný darček, nechajte si medzeru. Neskôr sa k tomu vrátite. Porozmýšľajte nad všetkými možnosťami: elektronika, knihy, oblečenie, doplnky, kozmetika, delikatesy, zážitky, ručne robené darčeky, darčekové poukážky....Chcete darovať niečo praktické? Alebo využijete Vianoce na nejakú bláznovinu? Vyberiete jeden hodnotný darček, alebo viacero lacnejších? Keď si už naozaj neviete rady, čo komu kúpiť, inšpirujte sa vianočnými darčekmi podľa jednotlivých znamení. Náročnejší zaiste ocenia aj darček formou lyžovačky, exotickej dovolenky, či príjemného wellness pobytu.

Naše najnovšie tipy na vianočné darčeky pre deti, mužov a ženy

4. Zistite si ceny

Ak zatiaľ nemáte predstavu o cenách, zapnite si internet a skúste nájsť požadovaný vianočný darček. Nekupujte hneď v prvom eshope, využite porovnávače, prípadne zľavové portály. Môžete tak ušetriť desiatky EUR. Ak budete nakupovať v kamennom obchode, odporúčame tiež porovnať si ceny vo viacerých z nich. Isto sa budú líšiť.

Nezabudnite napísať Ježiškovi

5. Určite ste našli veľa zaujímavých vianočných darčekov, prehodnoťte a doplňte svoj vianočný zoznam. Deťom vytlačte kalendár dobrých skutkov, nech majú pocit, že si darčeky zaslúžili dobrým správaním.


lišta Odporúčame

 

6. Spočítajte si, či ste "neprešvihli" váš rozpočet na vianočné darčeky

Teraz sa musíte rozhodnúť. Kúpite menej darčekov, alebo vyberiete lacnejšie, alebo nebudete robiť žiadne kompromisy a váš rodinný rozpočet tento výdavok zvládne. POZOR, veľa obchodov ponúka vianočný predaj na splátky a banky ponúkajú vianočné úvery. Lákajú na zľavy z poplatkov, prípadne výhodné úroky. Splátka je síce nízka, ale budete ju platiť ešte veľa mesiacov po Vianociach.

7. Kupujte, kupujte, kupujte...

Nezabudnite, že dodacie lehoty niektorých eshopov môžu byť niekoľko týždňov a preto si to nenechávajte na poslednú chvíľu. Pri nákupe si overte v obchode, či je možné po Vianociach tovar vymeniť za iný. Vyhnete sa tak nepríjemnostiam po Vianociach.

8. Posledná dôležitá vec: vianočné darčeky nezabudnite dobre skryť :)


Foto: Redakcia Vianoce.sk

Sponzorované odkazy