Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Bratislavské vianočné trhy cez víkend prilákali vyše 15-tisíc ľudí



26.11.2013 (09:30)

Vianočné trhy na Hlavnom námestí v Bratislave od ich otvorenia navštívilo už vyše 15-tisíc ľudí. V 80 stánkoch si ľudia môžu pochutnať na tradičnom predvianočnom občerstvení, zahriať sa vareným vínom či punčom i nakúpiť vianočné darčeky či výrobky z kovu, keramiky, textilu a dreva.

Predajcov v stánkoch na Vianočných trhoch mesto pravidelne kontroluje. Kontroly sú zamerané na dodržiavanie zmluvných podmienok a na predaj dohodnutého sortimentu. Mimoriadne porušenie záväzných pravidiel za prvé dni od otvorenia trhov nezistili. Ako však informoval Andrassy, riaditeľ kancelárie primátora, návštevníci sa sťažovali na to, že viacerí predajcovia po zaplatení nevystavili platobný doklad. „Magistrát sa preto obrátil na finančnú, daňovú správu so žiadosťou o vykonanie kontroly,“ vysvetlil Andrassy. Návštevníci Vianočných trhov však môžu správanie predajcov, kvalitu ponúkaných jedál i nápojov či priebeh trhov hodnotiť na tematickej stránke www.vianocnetrhy.sk.

01

Vianočné trhy na Hlavnom námestí oficiálne otvorili v piatok 22. novembra a potrvajú do 23. decembra. V 30 stánkoch si návštevníci môžu pochutnať na rôznych špecialitách či nápojoch. Päťdesiatka stánkov ponúka na predaj vianočné darčeky či výrobky z rôznych materiálov, i tradičné umelecké predmety. O 80 predajných miest v stánkoch sa vo verejnej súťaži uchádzalo 131 záujemcov, víťazov určila elektronická aukcia. Pri stánkoch s občerstvením sa nájomné vyšplhalo z vyvolávacej ceny 150 eur za deň na 551 eur za deň. Najvyššie nájomné pri stánkoch s vianočnými darčekmi skončilo na sume 320 eur za deň, pričom minimálna cena bola 40 eur. Na Vianočných trhoch otvorili aj charitatívne stánky, ktorých nájomné mesto stanovilo na symbolické jedno eur. Mesto po prvýkrát zaviedlo aj zábezpeku pre prípad poškodenia stánku či porušenia zmluvných podmienok, a to vo výške 500 eur. Tohtoročné vianočné trhy do mestskej kasy prinesú takmer 426-tisíc eur.




lišta Odporúčame
Zdroj: SITA, Foto: vianoce.sk

1. TIP na darček
Paradoxe
2. TIP na darček
99-dňový program pre mužov so Swedish Nutra Man 3x500 ml
3. TIP na darček
Mikina s potlačou FURT DAČO!
4. TIP na darček
Malá červená kniha o behaní

Sponzorované odkazy