Sezamové bochníčky

130 g sezamových semienok
150 g práškového cukru
300 g hladkej múky
120 g masla
1 lyžička prášku do pečiva
1/2 lyžičky vanilkovej esencie
1 vajce
Postup:
Na strednom plameni nasucho opražíme sezamové semienka do zlatista. Pozor, aby vám neprihoreli, často ich miešajte. Necháme vychladnúť. Z ostatných surovín vymiešame cesto. Cesto je mäkké, a nelepí sa. Potom do neho pridáme polovicu opražených sezamových semienok. Druhú polovicu si necháme na obaľovanie. Trúbu predhrejeme na 180 C. Z cesta rukami robíme malé placky, alebo bochníčky, cca 3-4 cm dlhé. Obalíme ich v zvyšnom sezame. Ak by vám sezam na obaľovanie nestačil, kľudne ho nahraďte kokosom. Placky poukladajte na plech, cca 2-3 cm od seba, trošku narastú. Pečte 20 minút, kým koláčiky zľahka nezhnednú.
Koláčiky ostanú mäkké a chutia výnimočne dobre, keď si ich namáčate do kávy. :)) Majú orientálnu chuť a určite si ich zamilujete.
TIP: Časť múky môžete kľudne nahradiť celozrnnou, vôbec to neuberie na kvalite a koláčiky budú o čosi zdravšie.
Sponzorované odkazy
Najviac...
207 dní, 7 hodín a 27 minút