Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Medové ježe

Suroviny:
300 g Korunného práškového cukru
500 g hrubej múky
60 g tuku Helia
2,5 dl mlieka
4 lyžice medu
2 vajcia
1/2 balíčka prášku do pečiva

Punč a posýpka:
500 g Korunného kryštálového cukru
trocha vody
200 g tuku Helia
100 g kakaa
2 dl rumu
na obaľovanie 500 g kokosu

Postup:
V mlieku rozpustíme Korunný cukor, tuk a med. Vylejeme do múky s práškom do pečiva a vymiešame cesto. Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Z prísad na punč (okrem rumu) uvaríme sirup, potom pridáme rum. Vychladnutý koláč pokrájame na obdĺžničky, ktoré postupne namáčame v punči a obaľujeme v kokose. Kokos použijeme po častiach, aby sa pri obaľovaní celý nezafarbil punčom.

Korunni_cukor
 

Sponzorované odkazy