Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Francúzske Sablés

Suroviny:
2 šálky univerzálnej múky
1/2 lyžičky prášku do pečiva
10 lyžíc masla
1/2 šálky cukru
1 vajce
1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Bielková poleva:
1 vaječný bielok
2 lyžičky vody

Múku zmiešajte s práškom do pečiva. V druhej miske do hladka vymiešajte maslo s cukrom. Pridajte vajíčko, vanilkový extrakt a vmiešajte múku s práškom do pečiva, až kým sa nevytvorí hladké cesto.
Cesto vytvarujte do gule, zabaľte do vrecka  a dajte do chladničky aspoň na hodinu.

Predhrejte rúru na 180 stupňov.

Pripravte si bielkovú polevu tak, že zmiešajte bielok a 2 čajové lyžičky vody.

Cesto vyvaľkajte na hrúbku cca 0,5 cm a formičkou povykrajujte rôzne tvary. Alebo cesto môžete vytvarovať do valca a nakrájať ho naprieč na kolieska s hrúbkou cca 0,5 cm. Koláčiky potrite polevou a pečte na plechu vystlanom pergamenom 15 minút, alebo až kým nie sú po okrajoch jemne hnedé. Po upečení nechajte vychladnúť cca 2 minúty na plechu a potom premiestnite mriežku, aby úplne vychladli.

Toto je základný recept. Môžete aj experimentovať a do cesta pridať vianočné korenie podľa chuti.


Sponzorované odkazy