Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

1.12. - Keď príde dážď, veľké vody a víchrica

1.12. - Keď príde dážď, veľké vody a víchrica

Zamyslenie:
Toto podobenstvo každý z nás už čítal a počul určite veľakrát. Avšak zamyslel si sa niekedy, čo môže byť pre Teba osobne dážď, prívaly vôd či víchrica? Dnešným evanjeliom chce možno Ježiš, aby si si konkrétne vo svojom živote uvedomil, čo môže Teba zasiahnuť ako dážď, veľké vody či víchrica – možno Tvoje opakujúce sa hriechy, z ktorých sa často spovedáš a nie a nie sa ich zbaviť? Alebo Tvoja pohodlnosť, ktorá nikdy nepustí starších ľudí sadnúť v električke na Tvoje miesto; možno Tvoje večné zápasy o čistotu vo vzťahu; Tvoj klebetný jazyk, ktorý si tak rád/rada pustíš „na špacír“ pri najbližšej príležitosti... Aby Tvoj dom obstál, musí byť postavený na pevných základoch a Ty musíš byť pripravený zvládnuť nápory Zlého, ktorý bude útočiť, aby Ťa neprekvapil.
Na začiatku adventu si daj jedno predsavzatie, že chceš seba samého lepšie spoznať a vyhýbať sa príležitostiam, ktoré Tebou zmietajú v búrkach Tvojho života.

Plug and Pray: Pane, prosím Ťa, daj mi silu budovať svoj duchovný život na pevnej skale, ktorou si Ty sám. Pomáhaj mi počas adventu dobre pripraviť svoje srdce na Tvoj príchod, aby som sa plnením Tvojej vôle mohol/mohla radovať zo života. Amen!

V akcii: Pri dnešnom večernom spytovaní svedomia sa budem viac pýtať Pána na moje slabšie stránky a dám si jeden konkrétny cieľ, ako začať bojovať.

Bonus: Skús sa započúvať do piesne a načerpaj silu a chuť bojovať proti všetkému zlu, ktoré Ťa privádza do búrok a nečasov Tvojich dní:



Moni
Projekt Vianoce