Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

21.12. - Mária - dokonalý vzor služby - Lk 1, 39-45

21.12. - Mária - dokonalý vzor služby - Lk 1, 39-45
Zamysleli sme sa niekedy, čo by sme urobili na Máriinom mieste? Bola človek ako my. Možno by sme chápali, keby si sadla a nechala sa obsluhovať, veď bola tehotná a nenosila v sebe hocikoho, ale samotného Boha.


Ale práve preto, čo urobila, je nám najväčším vzorom služby. Ponáhľala sa pomôcť Alžbete. Jej konanie vzbudzuje úžas - nepozerá na svoj stav, pozerá stále na potreby druhých. Aj nám sa ponáhľa na pomoc. Kedykoľvek sa na ňu obrátime. Stále čaká. Jej prítomnosť sprevádza radostné chvenie nášho srdca a naplnenie Duchom svätým. Podľa toho spoznáme ovocie jej príhovoru a silu jej prítomnosti. Ona je najdokonalejším prostriedkom ku Kristovi. Ona je tá, ktorá nám prináša Pána.

Plug and Pray:
Panna Mária, naša drahá Matka, tvoj príhovor je mocný. Vypros mi srdce, ktoré vidí potreby druhých aj cez svoje vlastné ťažkosti. Túžim mať srdce ochotné slúžiť. Túžim sa podobať tebe a nášmu nebeskému Otcovi. Buď, prosím, prostredníkom medzi mnou a ním. Ty očisť moju modlitbu od nepravých túžob a drž ma za ruku, keď budem pomáhať iným. Chcem to vždy robiť s láskou.

V akcii:
Skús si dnes pri stretnutí so svojím problémom všimnúť aj problémy iných. Uvedomíš si tak svoju realitu, ktorá v Božom náručí nikdy nie je zlá, veď Pán sa o Teba stará. Odpútaš sa od negatívnych myšlienok a upriamiš sa na druhých. Veď to poznáš - láska je viac dávať ako brať.

Bonus: Láska znamená viac dávať ako brať:



Evanjelium: Lk 1, 39-45

Zdroj: Projekt Vianoce