Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

19.12. - Nie podľa mňa! - Lk 1, 5-25

19.12. - Nie podľa mňa! - Lk 1, 5-25
Často túžime po niečom, modlíme sa za to a potom, keď niečo nejde podľa nášho plánu, keď sa nám naše prianie nenapĺňa, bývame smutní, že nás Boh nevypočul.


Je pre nás ťažké nechať Boha vládnuť nad naším životom, najradšej by sme si všetko sami nalinkovali, aby sa všetko dialo podľa našich predstáv. Či už to býva vo vzťahu k sebe samému, k druhým, v škole či v práci... Nevieme sa prispôsobiť situácii, do ktorej nás Boh stavia, práve tak ako dnešný Zachariáš. Ale Bohu ako Otcovi, ktorému záleží na jeho deťoch, neunikne najmenší detail. Vie dobre, prečo vám ušiel vlak a vy musíte ďalšie dve hodiny stráviť so svojím partnerom čakaním na ďalší. Vie, že vo vlaku by ste nemali vhodné prostredie na úprimný a potrebný rozhovor, ktorému sa teraz môžete naplno venovať. Vie aj to, prečo sa vám nepodaril pohovor; pozná príčinu, prečo sa vám zatiaľ nedarí nadviazať vzťah; vie, prečo musíte mať práve vy ryšavé vlasy... Stačí sa ho na to opýtať a počúvať odpoveď.

Plug and pray:
Oci, ďakujem Ti, že sa o mňa zaujímaš a že chceš pre mňa to najlepšie. Pomôž mi, prosím, aby som s Tebou spolupracovala a otvárala sa Tvojmu vedeniu. Aby som bola trpezlivá a vnímavá na podnety, ktoré mi dávaš a dokázala v nich hľadať Teba.

V akcii:
Dnes sa pokúsim všímať si, či sa dokážem prispôsobiť akejkoľvek nečakanej situácii bez nervozity, znechutenia či zatrpknutosti (ujde mi autobus; nestihnem prísť načas; niekto ma požiada o pomoc, keď budem na odchode...). Budem sa snažiť reagovať s láskou a pokojne napriek všetkým okolnostiam, ktoré to so sebou prinesie.

Bonus: Jedine s Ním môžeme byť skutočne šťastní.



Evanjelium: Lk 1, 5-25

Zdroj: Projekt Vianoce