Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

17.12. - Byť Ženou - Mt 1, 1-17

17.12. - Byť Ženou - Mt 1, 1-17
V dnešnom evanjeliu nám evanjelista Matúš ponúka Ježišov rodokmeň. Muži, muži a opäť muži, niekto by si mohol pomyslieť, že aká diskriminácia. Netreba však zabudnúť na päť žien, vďaka ktorým by to nebolo ono.


Tamara, žena trpezlivosti a nádeje, ktorá nám tak často chyba. Rachab, neviestka, ktorá by vierou tromfla teba i mňa. Rút, cudzinka, ktorej láska bola obdivuhodná. Betsabe, žena, ktorá dostala nekonečnú milosť. A nakoniec Mária, žena poslušnosti a otvorenosti pre Boží plán.

Nemusíš mať dokonalú postavu, super kariéru, červený diplom alebo najmodernejšie auto. Stačí, ak budeš ženou, ktorá bude naplno dôverovať Bohu, že vďaka nemu nič nie je nemožné.

Plug and Pray:
Pane, pomôž sa mi stať ženou s veľkým Ž. Ženou, ktorá Ti bude naplno dôverovať, milovať Ťa, nebude netrpezlivou, ale vždy sa spoľahne na Teba, či pôjde o maličkosti alebo o najdôležitejšie veci v živote. Daj mi silu vytrvať, keď už nebudem vládať kráčať vpred. Amen

V akcií:
Dnes sa pokúsim vziať si príklad z jednej z týchto žien: Tamary, Rachab, Rút, Betsabe alebo Márie a ukážem svetu, že aj nedokonalosť môže viesť k dokonalosti.

Bonus: Čas spoznať pravdu o sebe samej:



Evanjelium: Mt 1, 1-17

Zdroj: Projekt Vianoce