Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

14.12. - Odkiaľ je Kristova moc - Mt 21, 23-27

14.12. - Odkiaľ je Kristova moc - Mt 21, 23-27
Najväčšia pointa tohto evanjelia je, že ak by veľkňazi odpovedali správne, Ježiš by im vôbec nemusel odpovedať na ich otázku. Našli by odpoveď sami.


Totiž na to, aby vôbec dokázali odpovedať, museli by prejsť z ľudských ciest rozmýšľania na tie Božie. Museli by sa zamyslieť nad tým, ako Boh koná v dejinách a akú úlohu v tomto Božom pláne mal Ján Krstiteľ. A ak by toto dokázali a vrátili sa k Ježišovej otázke, zrazu by zistili, že odpoveď vlastne poznajú.

S nami Boh robí často veľmi podobne. My chceme na niečo odpoveď a on začne s nami robiť niečo úplne iné. My sa búrime, pretože nás Boh evidentne nevedie cestou, ktorá vedie k našej odpovedi. Ale Boh vždy vie, čo robí; a ak pôjdeme Jeho cestou, a nie tvrdohlavo tou našou, nakoniec zistíme, že nás doviedol k odpovedi na našu otázku; a okrem toho aj k mnohému inému, o čom sme ani nesnívali.

Plug and Pray:
Pane, nauč ma rozumieť tomu, čo sa deje. Nauč ma rozumieť tomu, čo mi hovoríš. Prosím ťa, Bože, nauč ma kráčať po Tvojej ceste, nech nejdem stále tvrdohlavo tou svojou.

V akcii:
Sprav dnes nejaké skryté dobro- niečo, z čoho nič nemáš, ale keby bol Ježiš na tvojom mieste, urobil by to.

Bonus: Chcem byť tam, kde som potrebný!
video

Evanjelium: Mt 21, 23-27

Zdroj: Projekt Vianoce