Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

5.12. - Byť na to sám nie je cool! - Mt 9, 35–10, 1. 5a. 6–8

5.12. - Byť na to sám nie je cool! - Mt 9, 35–10, 1. 5a. 6–8
Čo si neurobíš, to nemáš. Alebo: čo chceš urobiť poriadne, urob si sám. Čistý individualizmus! A aj Ježiš si to tak mohol nastaviť v živote.


Mohol sám chodiť po všetkých mestách a dedinách a možno by mal ešte lepšie meno v spoločnosti, keby so sebou nebral všade tých svojich učeníkov a rôznych žobrákov. A práve v tomto bode ťa Ježiš zastaví a zmení ti pohľad na podstatu kresťanstva. Ježiš vyzýva na spoluprácu, Ježiš volá: „Žatva je veľká, ale robotníkov málo. Preto proste Pána žatvy, aby poslal robotníkov do svojej žatvy.“ Matúš potom v evanjeliu pokračuje vymenovaním dvanástich apoštolov. Ježiš dobre poznal silu spoločenstva, že viacerým to lepšie ide, vedia sa podržať alebo pochopiť.

Ty sám možno dokážeš všetko stihnúť a urobiť si poriadne, ale pozri, kam ťa volá Ježiš: choďte spolu, spolu hlásajte, spolu uzdravujte a ukazujte, že kráľovstvo nebeské je pre všetkých.

Plug and Pray:
Pane, ty dobre vieš, aký/aká som individualista/ka. Že si radšej urobím všetko sám/sama a mám pokoj. Ale aj vďaka dnešnému evanjeliu radšej vymením tento svetský pokoj za Tvoj pokoj a budem si prosiť o skromnosť. Vďaka Ti za všetkých mojich priateľov, ktorí spolu so mnou chcú ukazovať, že Ty za to stojíš.

V akcii:
Je to o modlení, je to o spoločenstve. Dnes máš tu možnosť – zapri sa v samote a stretni ostatných podobných tebe a spolu „proste Pána žatvy, aby poslal robotníkov do svojej žatvy.“ A keďže je zajtra Mikuláš, možno by si mohol pripraviť malé prekvapenie pre nejaké spoločenstvo, v ktorom žiješ – hoci len pre susedov na tvojom poschodí 

Bonus: Pretože spoločenstvo je o delení



Evanjelium:
 Mt 9, 35–10, 1. 5a. 6–8

Zdroj: Projekt Vianoce