Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

3.12. - Zatiahni na hlbinu - Mt 7,21.24-27

3.12. - Zatiahni na hlbinu - Mt 7,21.24-27
A tak každý, kto počúva tieto moje slová a uskutočňuje ich, podobá sa múdremu mužovi... Ktoré slová to Ježiš myslí?


Má na mysli slová o plnení Božej vôle? Ktorý hlupák by vedel, čo má robiť a nerobil tak? Ktorý hlupák by si postavil dom na piesku? Veď je to úplne nelogické  sám dobre vie, že čochvíľa spadne. Na druhej strane - postaviť dom na piesku a nehľadať pevné základy je rýchle riešenie a víchrica možno ani nepríde.
Aj nás niekedy lákajú rýchle riešenia, ktoré nepreniknú podstatu, ale mali by sme sa vyhnúť takémuto stavaniu základov na piesku. To, že mám pokazený vzťah s mamkou „neodbijem“ tým, že jej na Deň matiek kúpim čokoládu, ani keď som skúpa, nezachráni ma, ak raz darujem peniaze do zbierky  takto to prosto nefunguje. Myslím, že sami dobre cítime, keď niečo robíme len naoko, len aby to nejako bolo. Treba ísť pod povrch, treba začať stavať dom od základov, treba sa pozrieť, kde je koreň problému a ísť pekne po poriadku. Veru, bude to trvať dlhšie  pravdepodobne to bude namáhavé, avšak keď už raz vybudujeme dom na dobrých základoch, môže prísť aj búrka a dom sa nezrúti. Aj keď strecha možno v „búrke“ spadne, základy ostanú a strecha sa dobuduje.

Plug and Pray:
Dobrý Bože, pomôž mi zatiahnuť na hlbinu, pomôž mi hľadieť do sŕdc ľudí, keď ma potrebujú a nielen na ich tváre. Daj mi odvahu ísť do svojho vnútra v tom, čo nefunguje, daj mi odvahu, silu a trpezlivosť v mojich predsavzatiach a v tom, aby som vládal stavať a budovať na dobrých základoch, aby som sa nevzdával, aj keď to bude ťažké.

V akcii:
Ak dnes narazím na nejakú moju zlú vlastnosť či na vzťah, ktorý už dlho škrípe, skúsim popremýšľať nad tým, ako by sa to dalo zmeniť. Nespravím však len rýchle provizórne riešenie, ale skúsim sa na to pozrieť „od základov“(nenapíšem si len ťahák na písomku, či nedám bezdomovcovi len nejaké drobné).

Bonus:



Evanjelium:
 Mt 7,21.24-27

Zdroj: Projekt Vianoce