Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

23.12. - ,,Čím len bude tento chlapec?“ - Lk 1, 57-66

23.12. - ,,Čím len bude tento chlapec?“ - Lk 1, 57-66
Nevídané! Neslýchané! Revolučné! Kto to kedy videl, aby sa syn nazýval menom, ktoré nepatrí nikomu z jeho predkov, aby Alžbeta v takom neskorom veku čakala bábätko, a ešte k tomu aj Zachariáš stratí hlas.

Čudné ,,zhody okolností“ v jednej rodine. Najskôr sa všetci tešia, potom sa boja a nakoniec, tak nejako ľudsky, sa o tom klebetí široko-ďaleko. A tu vyvstáva otázka: ,,Čím len bude tento chlapec?“
Možno i o Tebe sa šírili či šíria takéto otázky. Možno žiješ životom, ktorý nehrá lahodne na strunku každému v Tvojom okolí. Možno sa celý čas snažíš a snažíš a nevidíš ovocie. A možno sa dejú okolo Teba nevídané, obyčajné či neobyčajné veci. A možno máš práve obdobie, kedy Ti srdce skáče vďačnosťou v Pánovi.

V každom prípade, nech si už ktokoľvek – kdekoľvek – akokoľvek, pamätaj na poslednú vetu dnešného Evanjelia: ,,A vskutku Pánova ruka bola s ním.“ Drž sa pevne Pána okolo pása, motorka pridáva plyn! Bo zajtra... zajtra príde ešte niečo nevídanejšie, neslýchanejšie a revolučnejšie. Be ready!

Plug and pray:

Drahý Pane, nech už ma Tvoj vietor zaveje v živote kdekoľvek, nech Tvoja ruka neopúšťa tú moju. A možno som tiež človek, ktorý tu je ,,za záhadných okolností", ale nechcem prestať veriť, že Ty ma miluješ. Otvor moje srdce pre Tvoje nové narodenie vo mne i tieto Vianoce.

V akcii:
Zvesti o Jánovi sa niesli po judejských horách kade-tade. Preto ani Ty neostaň pozadu! Využi tento deň na to, aby si napísal aspoň dve sms-ky, maily, pohľadnice, zavolal dakomu, poslal holuba či vyslal dymové signály o tom, že zajtra sú VIANOCE! A tak niekomu zahrial radosťou srdce :)

Bonus:

Čím len budú tieto deti? :)



Evanjelium na dnešný deň: Lk 1, 57-66

Zdroj: Projekt Vianoce