Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

17.12. - Rodokmeň Ježiša Krista alebo moje a Jeho plány - Mt 1, 1-17

17.12. - Rodokmeň Ježiša Krista alebo moje a Jeho plány - Mt 1, 1-17
Spomeň si, kedy si naposledy niečo pripravoval/la. Napríklad výlet, alebo len tak stretnutie s kamarátmi. Ako dlho ti trvala príprava? A pripravoval/la si sa vôbec?

Plány, prepočítavanie, zosúladenie času na stretnutie - to sú všetko základy pre úspešný priebeh. Tak? Ako dlho si sa pripravoval/la? Čo si podnikol/la, aby tvoj plán vyšiel hladko? Pozri sa na dnešné evanjelium. Boh vymyslel plán, ako nás spasiť. A chystal ho, povedzme si úprimne, dosť dlho. Dosť dlho na to, aby vyšiel. Koľko bolo dnes spomenutých mien v evanjeliu? Koľko generácií sa muselo vystriedať aby nastala plnosť času? Pripravovanie a plány sú celkom užitočná vec - koniec koncov....

Plug and pray:
(krátka modlitba) Chválim ťa Pane, za veci obdivuhodné okolo nás. Chválim ťa Pane, za všetko dobré v mojom živote. Chválim ťa Pane za celú rodinu, tú moju pozemskú aj tú nebeskú. Chválim ťa Pane, pretože Ty máš vždy plán. Chválim ťa Pane, pretože v tvojom pláne som aj ja.

V akcii:
(predsavzatie, úloha na deň) Zober si dnes do ruky pero a papier a napíš plán. Plán pre dnešok. Jednoduchý a splniteľný. Niečo, čím dnes obohatíš tento svet.

Bonus:
(niečo na potešenie duše – v spojitosti so zamyslením) Božie plány sú niekedy iné ako tie naše, ale vždy lepšie:




Evanjelium na dnešný deň
: Mt 1, 1-17

Zdroj: Projekt Vianoce