Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

5.12. - Pod kontrolou - Mt 9, 27-31

5.12. - Pod kontrolou - Mt 9, 27-31
Dnešné evanjelium je výzvou. Ježiš sa pýta: „Veríte, že to môžem urobiť?“ Dvaja slepci sú uzdravení, ale až po tom, čo vyznajú vieru v Ježišovu silu.

Dnes sa pýta aj nás - veríš v moju silu? Veríš, že som nad všetkým a o všetko je postarané? Veríš, že ťa môžem naplniť radosťou? Veríš, že moje plány pre teba sú lepšie ako tie tvoje? Veríš, že chcem potešovať tvoje srdce, uzdraviť rany, či formovať ťa skrze utrpenie? Alebo je tvoja modlitba iba posledným pokusom s minimálnou dôverou, keď už „dôjdu“ vlastné sily?

Boh má pre teba plán a nezáleží na tom, či tvoje prosby vypĺňa alebo ťa obohacuje iným spôsobom. Ak ti niečo odmietne, má pre teba niečo lepšie, niečo, čo ťa môže priviesť bližšie k nebu.

Plug and pray:
Pane, aj keď sú moje modlitby a moje myšlienky často plné strachu a nedôvery, viem, že Ty ma neopúšťaš. Dnes ma vyzývaš povedať Ti: „verím“. A i keď to často nejde citmi, tak aspoň svojou vôľou, svojimi ústami Ti to chcem povedať. Verím, že všetko je v správnych rukách - v tých Tvojich.

V akcii:
Pokús sa nájsť si čas, kedy budeš v tichosti s Bohom. Porozprávaj mu o svojom živote, obetuj trápenia. Zriekni sa svojich plánov - aj keď to možno nepôjde úprimne citmi, to neprekáža - Boh ocení Tvoju snahu. Veľa šťastia!

Bonus:
Veríš? Tak prečo potom toľká ustarostenosť? Myslíš, že by ten, čo oko stvoril, nevidel, čo potrebuješ?




Evanjelium na dnešný deň: Mt 9, 27-31

Zdroj: Projekt Vianoce