Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

4.12. - Poznáme Božie kráľovstvo? - Mt 7, 21. 24-27

4.12. - Poznáme Božie kráľovstvo? - Mt 7, 21. 24-27
Poznáme ten pocit, keď nám všetko vychádza a ide ako po masle. Vtedy poriadne ani nemyslíme na Boha a keď už tak iba veľmi okrajovo.

Raz si sadneš na bicykel a ideš obdivovať okolie. No zrazu uprostred ničoho dostaneš defekt a idylka, ktorá Ťa sprevádzala celú tú dobu, sa skončila. Zistíš, že to ani nemáš čím poriadne zaplátať a na just nik navôkol nie je, kto by Ti pomohol. No vtedy sa zaiste začneš obracať na Pána.

Nie je to už neskoro? Asi sme správne nepochopili význam slov „žiť podľa Božej vôle“. Neznamená to žiť len tak, že chodíme na sv. omše v prikázaný sviatok, alebo sa raz začas vyspovedáme. Kristus nás v tomto upozorňuje, že „nie každý kto mi hovorí: ‚Pane, Pane,‘ vojde do nebeského kráľovstva.“ Toto je práve ten príklad. No keď budeme tí múdri, čo stavajú na pevných základoch a budeme žiť podľa Jeho vôle, môžeme prísť do Nebeského kráľovstva. V tomto je nám pekným príkladom naša Nebeská Matka, ktorá svojim „Fiat“, slovne podpísala vernosť až naveky. Nech naše skutky hovoria o našej pokornej viere.

Plug and pray:
Pane, Ty nám dávaš každým dňom pociťovať svoju prítomnosť, no my sme často slepí a tvrdohlaví, aby sme ju vnímali. Daj nám silu byť múdrejšími, aby sme sa mohli spolu tešiť z Nebeského kráľovstva. O to prosíme aj našu nebeskú Matku Máriu Pomocnicu kresťanov.

V akcii:
Skús sa dnes stíšiť a premyslieť si, čo môžeš spraviť, aby si priblížil/a Nebeské kráľovstvo ostatným a aplikuj to.

Bonus
Nadherný svätý




Evanjelium na dnešný deň: Mt 7, 21. 24-27

Zdroj: Projekt Vianoce