Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

12.12. - „...násilníci sa ho zmocňujú...“ Mt 11, 11 - 15

12.12. - „...násilníci sa ho zmocňujú...“ Mt 11, 11 - 15
Prichádzam do banky a už zďaleka sa na mňa usmieva slečna (alebo pani?) za okienkom. Príjemný upravený zovňajšok, presne sformulované vety, ktoré vytvárajú vo mne dojem, že má úprimný záujem mi pomôcť. Samozrejme počas vybavovania mojej záležitosti sa popýta na moju prácu, vzťahy a ja odchádzam s pocitom, že som stretla človeka.

O niekoľko dní sa táto ilúzia vzťahu stratí v otázke: „Máte finančného poradcu?“ A ja vtedy rozmýšľam, či to predtým bol skutočný záujem, alebo len vidina možného zárobku na mojej osobe.

Vnímam, že v mojom okolí sa veľa točí o zisku a musím byť v strehu, aby som sa nenechala oklamať tými školenými ľuďmi, ktorí majú v malíčku psychológiu vzťahov, ale so vzťahom to nemá nič spoločné.
„...násilníci sa zmocňujú...“ Áno, vedieť bojovať za to, pre čo som sa rozhodla. Ak som sa rozhodla pre život s Kristom, tak je načase bojovať. Aj so svetom, ktorý vzťahy mení na osobný zisk. Je to v mojich rukách!

Plug and pray
Nech je zvelebený Pán, môj ochranca,
čo učí moje ruky zápasiť,
a moje prsty bojovať.
On je ku mne milosrdný a dodáva mi odvahy,
on je moje útočište a môj osloboditeľ;
on je moja záštita, na ktorú sa spolieham,
on mi podrobuje môj ľud.

V akcii
Pomenuj si, v ktorých životných situáciách ešte nemáš chuť zabojovať a zmeniť ich. Napíš si ich a v modlitbe odovzdaj Kristovi. On Ti pomôže to vybojovať!

Bonus





Zdroj: Projekt Vianoce