Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

6.12. - ,,Ale nech sa o tom nik nedozvie!" - Mt 9, 27 - 31

6.12. - ,,Ale nech sa o tom nik nedozvie!
Pri závere dnešného úryvku z Evanjelia prichádza Ježiš po zázraku uzdravenia zraku s paradoxnou výzvou ,ktorá nás akosi vyrušuje: „Ale nech sa o tom nik nedozvie". „Čo? Však tu sa stal zázrak, treba o tom hovoriť! Treba to roztrúbiť na všetky strany, každému to povedať , napísať o tom články do časopisov , rozposielať maily so svedectvami, však predsa to je predsa na evanjelizačnom poli účinné!“

... i ďalšie podobné myšlienky napadajú človeka bažiaceho iba po senzáciách. Prečo Ježiš nechce, aby uzdravení slepci rozprávali o uzdravení? Je to pre skromnosť? Je to preto, že vedel, že ľudia majú tendenciu sa natoľko prejesť ,,rozprávaním o zázrakoch", že pritom zabúdajú na skutočný zmysel uzdravenia, ktorý je omnoho hlbší a skrytejší? Naozaj je to rozprávanie o vyzdravení, čo pomohlo Jeho pôsobeniu medzi ľuďmi?

Plug and pray:

Pane , prosím chráň nás pred pokušením vnímať Tvoje pôsobenie v našom živote len cez tie „vonkajšie efekty“. Nauč nás vnímať to, čo v nás naozaj konáš a čo sa javí z pohľadu sveta ako malé a bezvýznamné.

V akcii:
Skús dnes nad niečím žasnúť. A keď to nájdeš, povedz o tom niekomu – podeľ sa s ním o svoju radosť 

Bonus:





Zdroj: Projekt Vianoce