Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

1.12.- Byť pripravený - Mt 24, 37 - 44

1.12.- Byť pripravený - Mt 24, 37 - 44
Čas – aká samozrejmá a pritom výnimočná vec. Používame hodinky, diáre, plánujeme, pripravujeme harmonogramy, zdokonaľujeme sa v „tájm menežmente“, ... deň za dňom, rok za rokom. Niekedy si ani neuvedomujeme, že jedného dňa príde osobný koniec nášho pozemského života a raz príde aj koniec sveta ako ho poznáme.

Ako to raz povedal Dalajláma: „Ľudia žijú, akoby nikdy nemali zomrieť. A potom zomrú bez toho, aby predtým žili.“

V dnešnom evanjeliu nás Pán Ježiš vyzýva, aby sme boli na Jeho príchod pripravený. Niektoré dnešné verše možno pôsobia vystrašujúco, všetko však záleží od toho ako pristúpime k príprave na ten deň. Veď podobne ako na konci adventu prichádza radostné stretnutie s Dieťaťom, podobne aj na konci nášho života a pri konci sveta môžeme prežiť radosť zo stretnutia s Tým, ktorého sme očakávali. Nevieme či to bude zajtra, o týždeň, o rok alebo o 1000 rokov. To, čo máme k dispozícii, a čo môžeme ovplyvniť je dnešný deň.

Plug and pray:
Bože, Ty si Pán neba i zeme, Ty si Pán času. Ty si ma stvoril a Ty si chcel, aby som žil. Ďakujem, že si mi daroval život. Ďakujem, že si mi dal dnešný deň. Prosím Ťa, pomôž mi ho dobre prežiť a požehnaj tiež celý advent. Chcem sa počas neho pripraviť na Vianoce - na Tvoj príchod. Prosím, pomôž mi dobre prežiť celý môj život, aby som sa s Tebou mohol radovať v nebi naveky vekov.

V akcii:
Ak som si minule zabudol napísať, čo chcem v advente zmeniť, spravím to dnes. A zapíšem si to nielen na papier, ale aj do srdca.

Bonus:
Neviem, ako to bude na konci sveta vyzerať, no takto básnicky to poňal Miro Jilo:




Zdroj: Projekt Vianoce