Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

21.12. - Hej, počuj! Mária... - Lk 1,39-45

21.12. - Hej, počuj! Mária... - Lk 1,39-45
Dnes je 21. 12. 2012 – koniec sveta. Pôvodne som myslela, že budem toto zamyslenie ladiť týmto smerom, ale potom som si prečítala evanjelium. A úprimne – kto by sa zaoberal niečím takým malicherným, ako je údajný koniec sveta popri tom, čo nám dnes ukazuje Božie Slovo? Požehnaná medzi ženami. Tá, ktorej hlas rozochvie aj nenarodené dieťatko. Matka môjho Pána.

Tieto Máriine prívlastky by mali v Alžbete vyvolávať rešpekt, vážnosť,... Ale v nej vyvolávali bázeň, láskavosť, oddanosť... „Čím som si zaslúžila, že Matka môjho Pána prichádza ku mne?“
Alžbeta nám ukazuje, že sa nemáme báť dovoliť, aby Mária prišla k nám. Lebo keď ju prosíme, akoby sme to už mali. Keď sa k nej utiekame, nikdy nevybočíme z cesty, pretože ona nás pošle priamo za svojím Synom. A dokonca sa neurazí, keď Ho pred ňou uprednostníte.
Alžbeta nám svojím postojom odkazuje: Hej, počuj! Mária je tá, s ktorou sa byť oplatí (aj keby mal koniec sveta nastať)!

Plug and pray:
Pane, Ty si mi dal mnoho ciest, po ktorých ku mne prichádzajú tvoje milosti. Prosím Ťa, daj, aby som ich nezanedbával/a. Pomôž mi uvedomiť si, že Máriu sme dostali ako dar. Ako tú najkratšiu a najistejšiu cestu k Tebe.

V akcii:
Dáme si súťaž? Koľko Máriiných prívlastkov viete takto sfleku vymenovať? Je ich dosť. Ja si ich opakujem každý večer pred spaním, keď sa modlím loretánske litánie, aby som si pripomenula, aká múdra, dôležitá a obľúbená je moja Matka. Pridajte sa ku mne dnes večer aj vy ;)

Bonus: Aha :)
A ako Bonus Plus si prečítajte, prečo teda dnes ten svet neskončil... :)

Evanjelium na dnešný deň: Lk 1,39-45

Zdroj: Laura, združenie mladých a Domka, združenie saleziánskej mládeže