Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

16.12. - Pokorný učí pokore - Lk 3, 10-18

16.12. - Pokorný učí pokore - Lk 3, 10-18
Zástupy v dnešnom evanjeliu sú v rozpakoch a obracajú sa v bezradnosti na Jána Krstiteľa s otázkou, čo majú robiť. Skôr, ako im Ján povedal to, čo čítame v dnešnom evanjeliu, adresoval im zopár „štipľavých“, ale trefných poznámok.

Mal na to právo, lebo bol predchodcom samotného Mesiáša. A navyše má k tomu jednu kľúčovú čnosť: pokoru. Najprv s pokorou priznáva, že Boh je tu ten najväčší vládca, väčší ako Abrahám a potom pokore sám učí tak, ako to dnes vidíme. Žiadne pokrytectvo. Pokoru žije, pokoru učí.

Raz mi spovedník po vyznaní hriechov ako prvé povedal: „Pokora, pokora, pokora.“ Uvedomil som si, že tam niekde, pri tej pokore, sa dá začať na sebe pracovať. Ak budem pokorný, dokážem viac milovať, ľahšie potlačím hnev, pribudne mi trpezlivosti... A veľa ďalšieho, čo každý z nás pri svojej jedinečnosti potrebuje. Nezabudni: pokora je pravda. A pravda je sám Ježiš.

Plug and pray:
Bože, pomôž mi pozerať sa na svet tak, ako Ty. Aby som nevidel/a len seba. Pretvor moje srdce, aby som aj vďaka pokore vedel veľkodušne rozdávať to, čoho mám nadbytok a uskromnil sa s tým, čo mi právom patrí.

V akcii:

Vyber si jednu vec, ktorú vlastníš, a daj ju s láskou človeku, ktorého máš rád. Zvyšné sladkosti od Mikuláša, niečo, čo už nepoužívaš... Je to na tebe.

Bonus:
Na dnes je tu pre teba krátky úsek z rozprávky, ktorý hovorí o tom, ako mosty stavané z lásky dokážu roztápať aj tie najväčšie ľady...




Evanjelium na dnešný deň: Lk 3, 10-18

Zdroj: Laura, združenie mladých a Domka, združenie saleziánskej mládeže