Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

14.12. - Poď ku mne - Mt 11,16-19

14.12. - Poď ku mne - Mt 11,16-19
Ježiš nám dnes krásne ukazuje ako vieme byť neposlušní. Toľkokrát nám dáva na povšimnutie, aké veľké zázraky nám vpisuje do života a my stále nič.

Niektorí naši neveriaci kamaráti nám toto dávajú ešte viac pociťovať, tak ako keď ľudia nechceli prijať ani Jánovo učenie, ani Ježišovo. Taktiež nám ukazuje našu slabosť, ohováranie. Určite poznáme takého človeka v okolí, ktorého kritizujeme za všetko čo spraví, aj keď to urobí dobre. Dnes, už vieme kritizovať všetko a každého. „Blbá“ červená na semafore, „blbý“ učiteľ, ktorý nám dáva každú hodinu písomku, „blbí“ rodičia, stále musím upratovať... Skúsme sa zamyslieť, prečo nám to všetko dáva Boh do cesty. Možno je to práve preto, aby sme spomalili, aby sme vedeli byť múdrymi, aby sme mali poriadok v srdci a tak mohli rozdávať lásku ďalej. Dokážeme to?

Plug and pray:
Dobrotivý Boh, vďaka Ti za každú chvíľu prežitú na tomto svete. Prosím Ťa, vlej pokoj do môjho srdca, aby som vedel rozdávať Teba medzi ostatných a aby som chápal/a a správne počúvalúa Tvoje volanie byť blízko Teba. Pane, chyť si ma a priveď si ma dnes zasa o niečo bližšie k Tebe.

V akcii:

Skús si dnes predstaviť, že za tvojou hlavou sa premieta všetko, čo si myslíš. Každú jednu myšlienku je vidieť, ako keby sa to premietalo cez projektor. Preto sa snaž dnes krotiť svoje myšlienky a slová, aby nikoho neurážali, ale aby vedeli povzbudiť. Neboj sa dnes nechať sprevádzať Bohom po ceste, ktorú máš pred sebou.

Bonus:
Neboj sa spomaliť aj s týmto videom a byť misionárom lásky.




Evanjelium na dnešný deň:
Mt 11,16-19

Zdroj: Laura, združenie mladých a Domka, združenie saleziánskej mládeže