Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

24.12. - Veeeľa veľa darčekov vs. jeden veľký

24.12. - Veeeľa veľa darčekov vs. jeden veľký
Spoločenská hra, nový mobil, iPod, PéeSPéčko, notebook, bajk, alebo ponožky či sveter od starkej... Možno aj tieto veci nás už čakajú zabalené niekde hlboko v skrini. O pár hodín budeme chamtivo rozbaľovať darčeky – jeden po druhom. A veľmi rýchlo zabudneme na podstatu Vianočných sviatkov – na to, že k nám príde ten najväčší a najvzácnejší hosť – malý Ježiško.

Je ľahké užívať si chvíľkovú radosť z materiálnych a pozemských vecí. Ale tie nás samé o sebe do neba nedostanú. Keď umrieme, bicykel, ani mobil nám nepomôžu sa tam dostať. Preto je veľmi dôležité, naučiť sa radovať zo života, ale nezabúdať pri tom na podstatu skutočnej radosti, ktorá pramení v Bohu. A práve dnes je ten deň, kedy Boh posiela svojho syna k nám na Zem. Tak buďme dnes pripravení prijať v prvom rade Jeho. A až potom darčeky...

Plug and pray:
Pane Bože, Ty si ma stvoril. Ty vieš, aký som slabý. Ty vieš, že veľmi rýchlo zabudnem na Teba a nechám sa zlákať pozemskými vecami. Prosím Ťa, pomôž mi uvedomovať si, že práve dnes dostávam od Teba ten najväčší dar – Tvojho jediného Syna!

V akcii:
Dnes nemusíš robiť absolútne nič! Len sa pokús byť milý... Užívaj si každú chvíľku dňa. S láskou očisti zemiaky na šalát a priprav príbor k večeri. Ochotne sa zahraj so súrodencami nejakú hru. Alebo si s nimi len zaspievaj vianočné koledy. Proste – uži si dnešný slávnostný deň a pokús sa ho urobiť slávnostným aj pre tých, ktorí sú okolo teba!

Bonus:
Ježiško sa narodil v podstate len raz. No jeho príchod na tento svet každý vnímal (a vníma) inak. Najmä deti. No ale o tom už je dnešný Bonus :)



V mene všetkých, ktorí sa podieľali na tvorbe zamyslení, Ti prajem, aby si aj ty vnímal prítomnosť Boha v tvojom živote. Aby to nebol niekto na míle vzdialený od Teba, ale aby to bol Ten, ktorý je stále pri Tebe!

Zdroj: Laura, združenie mladých a Domka, združenie saleziánskej mládeže