Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

15.12. - On pripraví cestu... - Lk 7,24-30

15.12. - On pripraví cestu... - Lk 7,24-30
Často chceme vedieť, čo hľadáme, kam ideme v našom živote, kam to všetko smeruje a aký to má význam. V dnešnom evanjeliu (Lk 7,24-30) ľud vyšiel na púšť vidieť Jána - proroka, ktorý ohlasoval Pána.

,,Hľa, posielam svojho posla pred tvojou tvárou a on pripraví cestu pred tebou,“ hovorí Pán.

Ježiš sa nás chce dnešným slovom dotknúť, poukazuje na Jána ako na najväčšieho proroka, ktorý sa narodil zo ženy, no zároveň nám predkladá pravdu, že nie je dôležité byť veľký v pozemských veciach ale vo veciach pre nebo prospešných. Keď budeme konať podľa evanjelia a podľa Jánovho kázania tak môžeme dosiahnuť večnosť a tak byť omnoho väčší než Ján.

Každý z nás je svojím spôsobom prorokom, svojím životom a svojím každodenným chovaním ohlasuje zmŕtvychvstanie Ježiša. Posiela nás do každého nového dňa, aby sme žili príkladom pre druhých, aby sme im boli vzorom, a prežívali ozajstnú radosť z poznania Pána.

Plug nad pray:
Šéfko, ďakujem ti za to, že nám môžeš byť najväčším príkladom pre náš život, že si sa obetoval za mňa pre moju večnosť. Ďakujem Ti, že môžem žiť každý deň nanovo a tak sa stávať lepším. Prosím Ťa, Pane, daj mi silu, aby som bol pre druhých vzorom po všetky okamihy môjho každého dňa.

V akcii:
Dnes si večer spätne pozriem, v čom som bol vzorom pre druhých.

Zdroj: Laura, združenie mladých a Domka, združenie saleziánskej mládeže