Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Vianoce 2011 v Novom Meste n. V. - rozhovor s primátorom J. Trstenským

Vianoce 2011 v Novom Meste n. V. - rozhovor s primátorom J. Trstenským
Aké predvianočné podujatia ste pripravili tento rok pre svojich obyvateľov?
V tomto roku, tak ako i po minulé roky, sú pre občanov Nového Mesta nad Váhom pripravené rôzne predvianočné podujatia, ku ktorým v prvom rade patrí príchod Mikuláša so Snehulienkou a čertom sprevádzaný cinkotom rolničiek a dupotom koní, ktorí odovzdajú deťom nášho mesta sladké cukrovinky. Rozsvietením stromčeka rozžiari nielen detské oči, ale aj oči ich rodinných príslušníkov.
V plnej kráse je predstavený aj drevený betlehem, ktorý obsahuje 34 súčastí, postáv a zvieratiek. Najmenšia má 0,3 m a najväčšia 2,10m Týmto betlehemom sme sa zapísali do Knihy slovenských rekordov. Pokračovaním sú vianočné koncerty a výstavy v MsKS, Novomestskom múzeu a Rímsko-katolíckom kostole a pravú vianočnú atmosféru dotvoria stánky s občerstvením.

A čo Silvester? Bude aj Ohňostroj?
Silvester je vedený v duchu mikulášskom, to znamená, že i v posledný deň roka ľudia vyjdú do ulíc a na námestie. Veselica može začať aj s povianočným občerstvením a hudobným programom.
Samozrejme príhovor primátora k svojim občanom a nádherný ohňostroj nemôžu chýbať.

Osobná otázka, pán primátor, ako si spomínate na Vianoce z detstva?
Na Vianoce z detstva mám nádherné spomienky, pretože sme s rodičmi a bratom prežívali neopakovateľnú atmosféru s vôňou vianočných dobrôt. Tradície a zvyky Vianoc sa u nás dodržiavajú i dnes, bez slávnostnej večere – kapustnica a kapor – a drobných darčekov, hlavne dcérke Timei, by to nebolo „ono“.

Ako vnímate Vianoce vy osobne a ako ich najradšej trávite?
Vianoce sú obdobím pokoja, lásky a porozumenia, takže ich určite budem prežívať so svojou rodinou, blízkymi príbuznými a Silvester určite aj s dobrými priateľmi. Počas celého roka je moja práca veľmi náročná , takže by som si rád doprial trocha oddychu.
Prajem Vám krásne pokojné vianočné sviatky a hlavne veľa zdravia v novom roku.

Ďakujeme Vám za rozhovor a želáme veľa ďalších úspechov.