Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

12.12. - A ty vieš? - Mt 21, 23-27

12.12. - A ty vieš? - Mt 21, 23-27
Máš aj ty zvedavé otázky na Boha? Chodíš za ním sa ho pýtať? „To akože čo toto...? A prečo práve teraz ... a mne?“ a nápodobne. Si niekedy naštvaný, urazený, bezmocný a odmietaš sa pozerať hore?

Egocentrickí veľkňazi a starší ľudu (to mali byť akože tí skúsenejší) si mysleli, že môžu diktovať ako sa veci majú mať. Aj Ježišovi. Lenže pohoreli. Boh prišiel priamo k nim a oni sa idú naštvane pýtať, z akého titulu si „toto“ dovoľuje. Dostanú protiotázku a... IQ test predstaviteľov národa = prepadák.

Nepripustili si, že to Boh im ponúkol Jánov krst. Aby mu uverili a konali premenu zmýšľania, čiže pokánie. A teraz ignorujú aj to, čo vidia. Vidia a vedia, že Ježiš s akousi zvláštnou mocou „toto“ (zázraky, uzdravovania, potešovanie, vzkriesenie, odpúšťanie) robí... ale škrečkujú... Sú urazení a naštvaní.

„Nevieme“ bola ich odpoveď. Ale nebola ani správna ani pravdivá. Pravda bola taká, že vedeli, ale nechceli vedieť. A kto nechce vedieť, tomu ani vlastná mať nerozumie :) .

Plug and pray:
Ježiš, keď si myslím, že viem, ako sa veci majú mať, ako „to“ má byť, asi bude vtedy lepšie, keď ma štuchne môj anjel strážny. Nech sa preberiem. Nie moja myseľ, nie ja určujem veci. Ani tu o to nejde. Ty mi predsa dávaš krásny život, príležitosti na pokánie, možnosť rásť ako kráľovské dieťa. Prosím ťa, nikdy mi nepovedz: „ani ja ti nepoviem“ :) .

V akcii:
Aby som „vedel“, netreba veľa. Stačí „chcieť“ vidieť svet, ľudí, udalosti, prírodu ako to, čo „naozaj“ prichádza z Božích rúk. Nemá to byť podľa mňa... Je to dar pred môj život kráľovského dieťaťa.

Bonus:
Vypni PC a otvor okno. ...a chvíľu sa pozeraj von, hlavne hore :)

Zdroj: Laura, združenie mladých a Domka, združenie saleziánskej mládeže