Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Vianoce 2011 v Hlohovci - rozhovor s primátorom P. Dvoranom

Vianoce 2011 v Hlohovci - rozhovor s primátorom P. Dvoranom
Aké predvianočné podujatia ste pripravili tento rok pre svojich obyvateľov?
5. december „Privítanie Mikuláša v meste Hlohovec“. Následne posedenie Mikuláša s deťmi v dome kultúry s programom od 16.30 do 19.00 h.
11. december „Deti deťom“ – benefičný koncert. Zbierka na onkologické choroby detí, Dom kultúry od 15.00 do 18.00 h
12. december divadelné predstavenie „Pohádky z Vánočního kabátu“
14. december „Vianočná akadémie“ , pripravili deti zo VI.ZŠ, Podzámska ul.
15. – 17. december „Vianočné trhy“, zabíjačka, verené víno, punč
21. december vianočný koncert OPEN MIC v Empírovom divadle

A čo Silvester? Bude aj ohňostroj?
Pripravujeme Silvester 2011 s polnočným ohňostrojom v Empírovom divadle.

Osobná otázka, pán primátor, ako si spomínate na Vianoce z detstva?
Vianoce v mojom detstve boli vždy krásne. Rodinná pohoda, boli sme všetci od rána spolu (môj otec, mama, brat a stará mama). Všetci sme sa usmievali a čakali na Ježiška, na darčeky. Otec, brat a ja sme zdobili vianočný stromček. Mama s babkou pripravovali slávnostnú večeru, kapra so zemiakovým šalátom a mliečnu hríbovú polievku so sušenými slivkami. Babka väčšinou piekla pagáče a štrúdľu. Po obede sme sa všetci vykúpali a obliekli do čistých šiat. Čakali sme až začnú zvony na kostole biť Anjel pána. Potom sa začala slávnostná večera. Keď sme sa najedli, museli sme každý zjesť ovocie a až potom sme mohli ísť pozrieť darčeky pod stromček. Bolo vždy veľa radosti a môžem povedať, aj veľa lásky. Bolo to nezabudnuteľné prostredie – atmosféra. Večer sa ukončil polnočnou omšou a koniec pôstu nastal po omši, kedy sme jedli údené mäso s chrenom a potom išli spať. Ráno boli raňajky. Väčšinou to bola kačacia pečienka, vianočka, biela káva a rodičia mali pohárik domácej pálenky. Každé Vianoce si na tieto dni spomínam.

Ako vnímate Vianoce vy osobne a ako ich najradšej trávite?
Od svojho detstva až doteraz vianočné sviatky trávim zásadne doma. Som presvedčený, že v tieto dni má byť rodina spolu pri rodinnom krbe. Snažím sa dodržiavať všetky obyčaje, ktoré som zažil sám ako dieťa. Dnes ja hádžem orechy do kútov v kuchyni. Snažím sa vytvárať príjemnú atmosféru, aby všetci boli spokojní. Moja manželka a mama pripravujú tú istú večeru, na ktorú som bol zvyknutý. Len stromček robím nie s deťmi, ale so svojou manželkou. Vianoce sú pre mňa ozaj sviatky pokoja, porozumenia, mieru a lásky. Snažím sa prejavovať lásku všetkým, nie len svojej rodine. Ja katolík očakávam na Vianoce novú hviezdu, nádej a narodenie malého Ježiška. Moja dcéra mala vo svojom slovníčku krásnu vetu, motto: „Láska je ako nebeské hviezdy a tie sú večné!!“ a v tomto duchu prežívam celé vianočné sviatky a pokiaľ sa mi to darí, aj počas celého roka.
Prajem Vám šťastné a veselé vianočné sviatky.

Ďakujeme Vám za rozhovor a želáme veľa ďalších úspechov.