Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Vianoce 2011 v Nitre - rozhovor s primátorom J. Dvončom

Vianoce 2011 v Nitre - rozhovor s primátorom J. Dvončom
1. Aké predvianočné podujatia ste pripravili tento rok pre svojich obyvateľov?
Pre občanov Nitry sú v rámci Vianoc pripravené zaujímavé kultúrne podujatia. Pre najmenších to bude privítanie Mikuláša, ktorý príde 4. decembra na koči s koňmi od Starého divadla Karola Spišáka na Svätoplukovo námestie. Deti určite v tento deň poteší aj netradičný pyromuzikálový ohňostroj. Od 3. do 23. decembra bude na Svätoplukovom námestí otvorené Vianočné mestečko s 31 stánkami, ktoré ponúknu rôzne dobroty a zaujímavú paletu tradičných ľudovoumeleckých výrobkov. Atrakciou akiste bude i vyrezávaný Betlehem, či 17 metrový vianočný stromček s 900 žiarivkami. Samozrejme, vo všetkých mestských častiach sú pripravené zaujímavé kultúrne podujatia, v Nitre vystúpia bratia Nedvĕdovci, Marcela Laiferová, Eva Pavlíková ale aj talentovaní žiaci nitrianskych umeleckých škôl a 16. decembra sa uskutoční koncert špičkových operných spevákov Čaro Vianoc.

2. A čo Silvester? Bude aj ohňostroj?
V Nitre, na Svätoplukovom námestí je pre občanov pripravený hudobný program s DJ-mi, rok 2012 privítame ohňostrojom. Pre priaznivcov športu je o 10.00 h pripravený tradičný Zoborský silvestrovský beh do vrchu, ktorého štart je naplánovaný pred Špecializovanou nemocnicou sv. Svorada na Zobore.

nitra

3. Osobná otázka, pán primátor, ako si spomínate na Vianoce z detstva?
Na Vianoce z detstva spomínam veľmi rád, určite ako každý z nás. Spomínam si, že počas môjho detstva bolo viac snehu, ako je tomu dnes – zasnežené biele, tiché a pokojné Vianoce boli pre mňa nezabudnuteľným zážitkom. Samozrejme, rád spomínam i na prekvapenia, ktoré ma čakali pod stromčekom ako i na nezabudnuteľnú atmosféru Vianoc, ktorú nám (s bratmi) pripravili rodičia. Mnohé z týchto tradícií sa snažím udržať aj v tomto období.

4. Ako vnímate Vianoce vy osobne a ako ich najradšej trávite?
Vianoce sú najkrajším obdobím v roku, keď sa stretávajú rodiny, sadáme si k spoločnému stolu, aby sme sa tešili z jedinečnej sily, ktorej hovoríme rodinné puto. Vianoce a Nový rok sú obdobím, keď sa každý snaží byť s blízkymi, keď si viac ako ktorýkoľvek deň v roku uvedomujeme silu lásky, úcty, obetavosti a priateľstva. Najradšej trávim Vianoce, tak ako každý z nás v kruhu rodiny. Osobne za seba želám všetkým do nastávajúcich krásnych vianočných dní veľa šťastia a pokoja. Nech sú aj tohtoročné Vianoce naplnené vzájomným porozumením a spolupatričnosťou človeka k človeku.

Ďakujeme Vám za rozhovor a želáme veľa ďalších úspechov.