Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Vianoce 2011 v Bardejove - rozhovor s primátorom B.Hanuščakom

Vianoce 2011 v Bardejove - rozhovor s primátorom B.Hanuščakom
1. Aké predvianočné podujatia ste pripravili tento rok pre svojich obyvateľov?
Mikulášske oslavy sa v Bardejove stali už tradíciou a začiatok decembra si bez nich v princípe už ani nevieme predstaviť. Samozrejme, že inak tomu nebude ani v tomto roku.

Mikuláš
príde do Bardejova popoludní 5. decembra a jeho úlohou nebude iba rozsvietenie vianočného stromu na našom Radničnom námestí, či rozdanie darčekov, ale aj zvítanie sa so svojimi priateľmi z východu i zo severu a spoločné pozdravenie všetkých bardejovčanov, ktorí v tom čase na námestí budú... Podaril sa nám totiž naozaj husársky kúsok: v jednom momente sa na jednom mieste zemegule – práve v Bardejove a len v tento jediný moment – stretnú Mikuláš, SantaClaus a Dedo Mráz! Naviac – Dedo Mráz k nám príde priamo z Ruskej federácie, z mesta Vologda, ktoré je budúcim partnerským mestom Bardejova.Viac by som prezrádzať nechcel, aby som zachoval istú mieru prekvapenia, ale môžem vám i všetkým bardejovčanom a návštevníkom nášho mesta sľúbiť, že to bude naozaj jedinečný, skvelý a neopakovateľný zážitok !

Toto však bude akýmsi „zlatým klincom“: predchádzať mu bude sprievodný program priamo na Radničnom námestí, opäť sa v plnej kráse zaskvie bardejovský drevený Betlehem pod vianočným stromom, v mestských školách a predškolských zariadeniach budú prebiehať výtvarné súťaže s témou Vianoc a v úmysle máme otvoriť predvianočné trhy.

2. A čo Silvester? Bude aj ohňostroj?
Áno, silvestrovský ohňostroj – tak ako po roky minulé – bude aj tento rok a tak ako v minulosti aj tentokrát bude veľkolepý a bude mu predchádzať vystúpenie populárneho hudobného zoskupenia. Celý bohatý silvestrovský program zabezpečujeme prostredníctvom sponzora, takže mestskú pokladňu to absolútne nezaťaží !

bardejov1 bardejov5


3. Osobná otázka, pán primátor, ako si spomínate na Vianoce z detstva?
Ak sa v spomienkach mám vrátiť k Vianociam u nás doma, tak prvé, čo sa mi v pamäti vybaví sú tradície a najbližšia rodina – rodičia, bratia.... Štedrovečerný stôl s neodmysliteľnými vianočnými pokrmami, vianočný stromček, skromné, ale s láskou darované darčeky, koledníci – ale najmä neskutočný pocit spolupatričnosti, rodiny, pokoja a pohody, ktorá tak absentuje v tejto ťažkej dobe. Spomienky na moje Vianoce detstva – to sú spomienky na štípajúci mráz vonku a hrejivý pocit domova a bezpečia vnútri...

4. Ako vnímate Vianoce vy osobne a ako ich najradšej trávite?

A ako vnímam Vianoce ja . . ? V prvom rade ich vnímam ako obdobie, kedy k sebe majú ľudia akosi bližšie, keď je viac času na rodinu a blízkych – aj keď vzhľadom na vyššie spomenuté až tak celkom „vypnúť“ sa dať nebude -, a aj preto ich budem tráviť so svojimi najbližšími: určite si však nájdem čas aj na prechádzku našim nádherným mestom, na stretnutia s ľuďmi, na podanie rúk a zaželanie ich príjemného prežitia všetkým ľuďom dobrej vôle.

Preto vnímam tento sviatok ako sviatok radosti, pokoja, mieru, ako naozaj najkrajší sviatok v roku.

Na záver mi dovoľte už iba jedno ubezpečenie: blížiace sa, podľa mnohých najkrajšie sviatky roka budú v dvojnásobne Najkrajšom meste Slovenska určite nezabudnuteľné a určite najkrajšie: najlepšie bude, ak sa prídete presvedčiť na vlastné oči – všetkých vás srdečne pozývam !

bardojov4

Ďakujeme Vám za rozhovor a želáme veľa ďalších úspechov.